A Sumitomo csoport

Ki az a Sumitomo?

A Sumitomo (SHI) Demag 2008-ban jött létre a Demag Plastics Group és a Sumitomo Heavy Industries, Ltd. műanyagipari gépekkel foglalkozó részlegének egyesülésével. A Plastics Machinery Division által gyártott fröccsöntőgépek mellett a Sumitomo Heavy Industries többek között hajókat, hidakat, mobil darukat, részecskegyorsítókat, lézerrendszereket, anyagmozgató berendezéseket és rákdiagnosztikai és -kezelési berendezéseket gyárt. 

A Sumitomo csoport eredete 1615-ig vezethető vissza, amikor az egykori buddhista szerzetes, Maszatomo Sumitomo (1585-1652) könyv- és gyógyszerkereskedelembe kezdett. Élete végén egy terjedelmes írásos művet hagyott hátra, amelyben megfogalmazta a vállalkozói tevékenységre vonatkozó elveit és tanácsait, ezeket a Sumitomo csoportban ma is iránymutatásként használnak.

A Sumitomo Heavy Industries vállalatot 1888-ban alapították Kosakugata néven a rézbányák gépeinek szervizelésére és javítására. A Besshi rézbánya, amely 1691-től 1973-ig folyamatosan a Sumitomo irányítása alatt állt, hosszú ideig a világ egyik legfontosabb rézkitermelője volt. Ez tette le az alapját annak, hogy a Sumitomo csoport a világ egyik vezető konglomerátumává váljon.

A Műanyagipari gépek üzletág a műanyag korszak hajnala óta aktív mind a fröccsöntés, mind a fröccsfúvás területén. Meghatározó szerepet játszott az ázsiai műanyagipar minőségi és mennyiségi növekedésében.

A Sumitomo nagy teljesítményű, műszakilag kiforrott fröccsöntőgépekkel kiváló piaci pozíciót alakított ki Ázsiában és Észak-Amerikában. Az ázsiai piacon minden negyedik elektromos fröccsöntőgép Sumitomo gép. Az 1990-es évek óta a Sumitomo az elektromos fröccsöntőgépek fejlesztésére és gyártására koncentrál, és ma már vitathatatlanul az egyik technológiai vezető ezen a területen. A döntő versenyelőny a csoporton belüli szaktudás és a kulcsfontosságú technológiák következetes alkalmazása - különösen a a fröccsöntéshez kifejlesztett elektromos meghajtások.

A Demag Plastics Group felvásárlása óta a Sumitomo Plastics Division Európában is erős szerepet játszik. A két vállalat egyesülésével létrejött a fröccsöntési ipar első globálisan aktív vállalata, amely minden kontinensen képviselteti magát. Mindig kompetens és megbízható partnere nemzetközi ügyfeleinek a világ minden táján.

A vállalat 400 éves története azt mutatja, hogy a Sumitomo csoport nem csak az egyik legrégebben létező vállalat. Ez azt is bizonyítja, hogy nagy hajlandóságot mutat a piaci igényekhez való alkalmazkodásra. A Sumitomo sikeresen ötvözi a hagyományokat a globális Sumitomo csoport innovációs erejével.

 

Tovább a Sumitomo Heavy Industries oldalra

Tovább a Műanyagipari gépek üzletághoz