Német partnerek a mikro- és precíziós fröccsöntés hiányosságait kezelik

A Sumitomo (SHI) Demag egy új stratégiai partnerség keretében bejelentette együttműködését a berlini Fraunhofer Institute for Production Systems and Design Technology IPK-val. A stratégiai partnerség célja egy olyan gazdaságos inline ellenőrzési eljárás kifejlesztése, amely a mikro- és precíziós fröccsöntött alkatrészek 100%-os ellenőrzését a lehető legrövidebb ciklusidő alatt valósítja meg.

Minden teljesen automatizált, nagy pontosságú műanyag gyártósor esetében a minőségellenőrzés kritikus fontosságú. Ugyanakkor a pontossági szint elérése termelési, gépi, automatizálási és szerszámozási szűk keresztmetszeteket is okozhat. Különösen az optikai műanyag fröccsöntött alkatrészek gyártása jellemzően a folyamatos ellenőrzéseket végző
miatt nem hatékony. Ez pedig a ciklusidő jelentős csökkenése révén hatással van a teljes termelésre.

"A gyorsan futó folyamatoknál a ciklusidőben megtakarított minden másodperc töredéke számít. A Fraunhofer IPK innovatív megközelítése, amely a bevált röntgen- és CT-mérési technikákon alapul, rendkívül ígéretes a szemünkben. Ezért támogatjuk a projektet mind a gépi hardverrel, mind a műszaki együttműködésben" - jelentette be Thorsten Thümen, a Sumitomo (SHI) Demag Schwaig-i műszaki igazgatója.

A kutatási kezdeményezés támogatására a Sumitomo (SHI) Demag egy teljesen elektromos, nagy sebességű IntElect S fröccsöntőgépet szállít a Fraunhofer IPK-nak, automatizálással és szállítószalaggal felszerelve. A vállalat Speed sorozatú teljesen elektromos gépeit, amelyek jelenleg 50 tonnától 180 tonnáig terjedő záróerővel kaphatók, kifejezetten nagysebességű alkalmazásokhoz tervezték, rövid, 5 másodpercnél rövidebb ciklusidővel. Az orvostechnikai és elektronikai iparban, valamint más, nagy pontosságot igénylő piacokon széles körben alkalmazott nagysebességű sorozat tökéletesen kiegészíti az intézmények vizsgálati kutatási és fejlesztési programját.

"Teljesen elektromos hajtástechnológiánk rendkívül erős alapot biztosít a folyamatoptimalizáláshoz, és nagyobb folyamatállandóságot, valamint nagyobb energiahatékonyságot és a ciklusidők csökkentését teszi lehetővé. Emellett a méréstechnika is lényeges szerepet játszik a teljes formázórendszer teljesítményében. Nagyon bízunk abban, hogy a Fraunhofer IPK kutatási projektje lehetővé teszi a mikro- és precíziós fröccsöntés folyamatának holisztikus optimalizálását, különösen az optikai alkatrészek esetében" - állítja Thümen. A Fraunhofer IPK a szerződéses kutatások mellett verseny előtti kutatási projekteket is folytat a holnapi gyártás innovatív koncepcióinak kifejlesztése érdekében, szorosan együttműködve a hasonlóan gondolkodó partnerekkel, hogy az innovációkat piacképes termékekké alakítsák át.