Teljesen elektromos és automatizálási megoldások a Pharmapack 2023-on

Andrew Sargisson, a Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH regionális értékesítési igazgatója (üzletfejlesztés orvostechnika) elégedetten gondolkodik a Pharmapack Paris 2023-ról. A 2023. január végén megrendezett eseményen mintegy 300 kiállító mutatta be egészségügyi és gyógyszeripari innovációit mintegy 5000 látogatónak. "Az egy évvel ezelőtti rendezvényhez képest, amikor a Corona-járvány továbbra is uralkodott, sokkal nagyobb látogatottságot tapasztaltunk" - számol be. Sargisson szerint különösen a vendégek nemzetközi köre nőtt, összességében az európai régió dominált.

Az ukrajnai háború okozta jelenlegi makrogazdasági bizonytalanságok ellenére a Sumitomo (SHI) Demag standján a látogatók hangulata pozitív volt, és számos érdekes megbeszélést folytattak a jövőbeli projektekről. "Sok vállalat osztozott a jövővel kapcsolatos optimizmusban" - mondta Sargisson. Bár a beszélgetések középpontjában az energiaválság állt, a Sumitomo (SHI) Demag a teljesen elektromos gépek széles választékával bemutatta, hogy milyen jó helyzetben van a probléma kezeléséhez. A mikroformázás és az LSR voltak a látogatók másik alkalmazási területe. "Mindkettőre bőséges megoldásokat kínálunk" - állítja meggyőződéssel az egészségügyi szakértő.

Kiemelt érdeklődésre tartott számot a teljesen elektromos IntElect sorozat a közepes szorítóerő-tartományban (100 és 220 tonna között), amely Sargisson szerint nagyon vonzó az orvosi piac számára. Kifejti: "Tekintettel orvosi kompetenciánkra és arra, hogy rendkívül szoros tűréshatárokkal rendelkező alkalmazásokat tudunk nagy mennyiségben formázni, ez a sorozat a legerősebb pozícióba helyez minket az ágazaton belül. A nagy pontosságú közvetlen meghajtású technológiánk nagyobb ismételhetőséget és ennek következtében a legmagasabb minőségű orvosi alkatrészeket biztosítja. Figyelemre méltó, hogy ezek a gépek tiszták, gyorsak és csendesek."

Hasonlóan nagy volt a kíváncsiság az új PAC-E gép iránt, amelyet világszerte a K 2022-es kiállításon mutattak be. A vállalat energiatakarékos, teljesen elektromos fröccsöntőgépét a kivételesen nagy sebességű El-Exis SP termékcsaláddal ötvöző új innováció bepillantást enged a jövőbe. A piaci érdeklődés e rendszer közeljövőbeli bevezetése iránt rendkívül nagy - jegyzi meg Sargisson.

Az automatizálási megoldások folyamatos bővítése egy másik nagy vonzerőt jelentett. "Sok látogató jobban megérti az automatizálás terén szerzett szakértelmünket. A kifejezetten a műanyaggyártási környezethez tervezett SAM-C sorozat mellett, amely kartéziánus kinematikával rendelkezik, a Sumitomo (SHI) Demag most a SAM-S, egy 6 tengelyes hibrid Scara és lineáris robot bevezetésével bővítette automatizálási portfólióját. Jövőbiztos automatizálási lehetőségeket biztosít egyetlen beszállítótól" - teszi hozzá az orvostechnikai szakember.