A teljesen elektromos fröccsöntőgépek sikertörténetének folytatása

A K 2022 bemutatkozó sajtótájékoztatóján Dr. Thorsten Thümen, a vállalat technológiai igazgatója ismertette a vállalat változó stratégiai irányvonalát. Egyúttal a vendégeknek világos tájékoztatást adott a világ vezető szakkiállításán kiállított termékinnovációkról, amelyek a vállalat tisztán elektromos fröccsöntőgép-portfóliójának sikereire támaszkodva kerülnek bemutatásra.

"Az IntElect platform globális kiterjesztésére összpontosítunk, amely további alkalmazási területeket nyit meg" - magyarázta Dr. Thümen. Például egy "multi" változatot a több alkatrész hatékony gyártásához, valamint egy nagy teljesítményű IntElect S-t. Mindkét újdonság a közepes szorítóerő-tartományt fogja lefedni. Ezen túlmenően szabványosított folyamattechnikai berendezéscsomagok is rendelkezésre állnak majd az LSR és a fizikai habosításhoz (MuCell).

 

A PAC-E követi a csomagolási trendeket

 

A Sumitomo (SHI) Demag csomagolási piacának fontosságát jelzi, hogy Dr. Thümen bejelentette, hogy ezen a területen is bővül a kínálat. Az El-Exis SP platformra alapozva ez magában foglalja egy "szervo" változat jövőbeni szállítását, amely szervopumpákkal van felszerelve a közepes és nagy szorítóerő tartományban, hogy tovább növelje az energiahatékonyságot, valamint a folyamattechnikai berendezéscsomagok további kiegészítését.

A csomagolási piac számára a legizgalmasabb fejlemény egy új, nagy sebességű gépsorozat globális bemutatása lesz a K 2022-es kiállításon. A PAC-E névre keresztelt, kezdetben közepes szorítóerőt igénylő csomagolási alkalmazásokat célzó gépet Dr. Thümen röviden úgy jellemezte, hogy a PAC-E az El-Exis platform és az IntElect sorozat jellemzőinek ötvözete. Mégis egy vadonatúj, kifejezetten a nagy sebességű csomagolási alkalmazásokhoz kifejlesztett befecskendező egységgel.

 

Az automatizálási tervek felgyorsítása

 

Ezzel párhuzamosan a vállalat tovább folytatja az automatizálási megoldások házon belüli fejlesztését. A SAM (Sumitomo (SHI) Demag. Automatizálás. Machine.) robotikai koncepció, amelyet először tavaly mutattak be, a SAM-C. Egy lineáris 4 tengelyes robot kartéziánus kinematikával a szabványos alkalmazásokhoz, amely kiegészíti a Sepróval és annak lineáris 4 tengelyes SDR-ével régóta fennálló együttműködést.

Az újdonság a SAM robot innovatív változata. Összetettebb követelményekre tervezték, és a lineáris tengelyrendszert más technológiákkal kombinálja. "A SAM modellek a saját fejlesztésű automatizálási termékeink. A tervezés, a szoftver és a szervomotor-technológia a mi cégünktől származik" - hangsúlyozta a műszaki főigazgató.

Összességében a vállalat automatizálási stratégiája három pillérből áll: az "Easy Automation" a szabványosított gyártási megoldás, amely magában foglalja a fröccsöntőgépet és a robotot. A fogantyú&helyére és a fogantyú&dobozos alkalmazásokhoz tervezett termék kompakt gyártási egység alapterületet, széleskörű kezelési funkciókat és teljesen integrált robotvezérlést kínál a felhasználóknak. Az "Ipari megoldások" a kifejezetten az autóipar, a fogyasztói és az elektronikai ipar számára kifejlesztett automatizálási koncepciókat ötvözi a partnerek által a speciális csomagolási és orvosi alkalmazásokhoz készített automatizálási megoldásokkal. Végül a "Testreszabott automatizálás", amely az Európát, Ázsiát és Amerikát átfogó automatizálási kompetenciaközpontok regionális szakértői által kifejlesztett koncepciókon alapul.

 

Fenntarthatósági példát mutatva

 

Összesen nyolc teljesen elektromos gépet mutat be az Act! Sustainably" szlogent a nagyra becsült düsseldorfi kiállításon, négyet a Sumitomo (SHI) Demag standján (15. csarnok, D22), további négyet pedig a VDMA körforgásos gazdasággal foglalkozó területén, a Sepro (12. csarnok, A36-os stand), az ONI (10. csarnok, F45-ös stand) és a Pagès (13. csarnok) standján.

Emellett a vállalat "myConnect" webalapú szoftvermegoldása központi szerepet játszik a kritikus adatok és a döntéshozatali információk valós idejű bemutatásában. "A jövőre nézve minden új gépet fel fogunk szerelni ezzel a központi platformmal, amely a teljesen hálózatba kapcsolt támogató szolgáltatások széles skáláját kínálja. Ez most kibővült az állapotfigyeléssel is. Emellett a Sumitomo (SHI) Demag az összes funkciót egyesítő IoT-platformon keresztül a digitalizációt és az AI-támogatott rendszerek bevezetését is előmozdítja" - állítja Dr. Thümen.

A K-Preview-n tartott előadásában a műszaki főigazgató bemutatta az egyes kiállítási tárgyakat, kiemelve a technológiai különlegességeket, és további alkalmazásspecifikus információkat hozott nyilvánosságra. További részleteket a nemzetközi szakkiállítás előtt ígértek a nyilvánosságnak.

Dr. Thümen a világgazdasági bizonytalanságok összesített hatásai ellenére a stratégiai kilátások összegzésére vállalkozva bejelentette: "Stratégiai törekvésünk az, hogy iparorientált alkalmazási szakértelmünk miatt elismert nemzetközi rendszerszolgáltatóvá váljunk, európai fókusszal" - jelentette be. A vállalat globális pozícionálása és az ehhez kapcsolódó erőssége kell, hogy megteremtse ennek alapját. A németországi (Schwaig/Wiehe), a kínai (Ningbo) és a japán (Chiba) üzemek közötti szinergiákra támaszkodva.

A Systec XL hidraulikasorozatot használta fel ennek kontextusba helyezésére. Arra hivatkozva, hogy az európai szállítási idők drasztikusan csökkennek, az ázsiai ügyfelek korábban nem elérhető gépekhez jutnak hozzá, Dél-Amerikában pedig nő a piaci penetráció.

A teljesen elektromos IntElect szériával a stratégiai irány továbbra is szilárd marad. A standard alkalmazások megrendeléseit továbbra is Chibában teljesítik. Az iparorientált és egyedi megoldások esetében az IntElect gépeket Németországban fogják gyártani.