Megerősödött a tisztán elektromos hajtású gépek piaci dominanciája a gépeladásokban

A rendkívül nehéz kereskedelmi környezet ellenére a Sumitomo (SHI) Demag csoport tavaly 762 millió eurós árbevételt ért el. Ez mindössze hat százalékkal maradt el a 2021-ben elért történelmi teljesítménytől, amikor a csoport az eddigi legmagasabb forgalmat érte el, számos más ügyfél- és dolgozói elégedettségi siker mellett. Gerd Liebig vezérigazgató az oldalirányú fejlődés indokaként az anyagelérhetőség és a költségek drámai hatását említi, és arról számolt be, hogy ez elkerülhetetlenül negatívan hatott a vállalat általános forgalmára és jövedelmezőségére.

"E havi költségnövekedések áthárítása az ügyfelekre nehezen tekinthető ésszerűnek. Nagyon reméljük, hogy 2023-ban stabilabb lesz az ellátási lánc, mivel ez lehetővé teszi számunkra, hogy az esetleges költségnövekedést nagyobb termelési hatékonysággal ellensúlyozzuk" - állítja Liebig úr. A Wiehe telephelyre utalva a hatéves, teljesen a teljesen elektromos gépekhez igazodó termelési modelljüket említi a sikeres költségcsökkentés és hatékonyság megtestesítőjeként.

 

Navigálás a magasságokban és a mélypontokon


Globálisan a legfontosabb ágazati piacokon 2022-ben 30 százalékos visszaesés volt tapasztalható. Bár az autóipar és a fogyasztói szektor összességében a várakozások alatt teljesített - ami elsősorban az anyag-, energia- és nyersanyagköltségek terheinek tulajdonítható -, a Sumitomo (SHI) Germany piaci részesedése a csomagolási, az orvosi és az autóipari szektorban tovább nőtt, jegyzi meg a vezérigazgató. Konkrétan a tisztán elektromos gépek gyártása újabb csúcspontot ért el, Liebig úr örömmel emelte ki, hogy minden negyedik Európában gyártott tisztán elektromos gép ma már IntElect.

A vállalat két nagy teljesítményű gépének - a PAC-E és az IntElect S - bevezetésével a Sumitomo (SHI) Demag jó úton halad a sikertörténet folytatása felé, jelentette be Liebig úr. Mindkét új gép kifejezetten a nagy sebességű, nagy pontosságú fröccsöntési szegmenseket szolgálja ki, a kupakoktól a vékonyfalú termékekig. "A teljesen elektromos gépekből álló teljes portfóliónk most már minden piaci igényt lefed - a legnagyobb energiahatékonyságtól és pontosságtól a leggyorsabb és legtermékenyebb ciklusidőkig. A villamosenergia-költségek jelenlegi alakulását figyelembe véve a jövőben várhatóan nagyon erős lesz a teljesen elektromos rendszerek iránti kereslet mind a csomagolóiparban, mind a fogyasztói szegmensben" - jelenti ki.

A vezérigazgató arra számít, hogy legkésőbb 2024-re minden második Európában gyártott gép teljesen elektromos lesz. Bizakodását kontextusba helyezve magyarázza: "Az emelkedő energiaárak miatt szinte minden alkalmazás esetében drasztikusan csökkent a ROI. Ezáltal a teljesen elektromos gépekbe való beruházás nemcsak megfizethetővé, hanem most már abszolút jövőbiztossá is válik." Ehhez igazodik az automatizálás iránti növekvő igény, ami rámutat a vállalat egy másik fontos mérföldkövére. A SAM-C robotikai megoldás piaci bevezetését és a SAM-S 2023-as rendelkezésre állását követően a Sumitomo (SHI) Demag tovább bővíti teljes integrációs és automatizálási kompetenciáját, számol be Liebig.


A dél-európai piac eszkalálódik


Az európai gyártási tájkép alakulását tükrözve a csoport jelentős aktivitást figyelt meg a déli és délkeleti országokban, nevezetesen jelentős növekedést a Cseh Köztársaságban, Magyarországon és Olaszországban. Mindegyik olyan helyszín, ahol a Sumitomo (SHI) Demag az elmúlt években jelentős beruházásokat hajtott végre új leányvállalatokba.

Liebig a piaci részesedés jelentős növekedését a vállalat fokozott jelenlétének és a helyi szolgáltatási és technológiai alkalmazási szakértelemnek, valamint a teljesen elektromos gépek széles körű elterjedésének tulajdonítja. Emellett a vezérigazgató örömmel jelenti be a szerviz digitalizációs koncepciójának befejezését. "Ez a digitalizációs ütemterv mostanra nagyrészt a termékeinkben és a gyártásban is megvalósult" - erősíti meg.

Az idei pénzügyi évre előre tekintve Liebig 2023-ban az anyagellátottság jelentős lazulásával és a masszív költségnyomás enyhe enyhülésével számol. A magasabb bérek, az áramárak, a magas inflációs költségek, az emelkedő mikrochip-költségek, valamint az egyéb költségvonzatok - többek között a szállítás, a konténerszállítások, valamint a fémlemez- és acélköltségek - okozta kihívások azonban továbbra is fennállnak.

"Jelenleg a nemzetközi piacok továbbra is nagyon gyengék a folyamatos bizonytalanságok, a magas infláció és energiaárak, valamint az anyagok és nyersanyagok folyamatos költségnövekedése miatt" - magyarázza Liebig. "Amerikában és Európában a piaci kereslet növekedésére számítunk májustól. Hasonlóképpen Kínában is, bár a hazai koronapolitikájuk módosításai valószínűleg hatással lesznek az orvosi és a csomagolóanyagokra. Az autóiparban tapasztalható nyomás valószínűleg ebben az üzleti évben is folytatódni fog"."

A vezérigazgató most már az ötödik egymást követő, kihívásokkal és piaci válsággal teli évébe lépve eltökélt abban, hogy a vállalat értékei továbbra is fennmaradnak: "Hogy szolidárisan vészeljük át ezt a válságot. Ezzel az egységes szemlélettel, tekintettel gépeink intenzív népszerűségére, optimista vagyok, hogy a piaci érdeklődés, a piaci részesedés, valamint a fenntarthatóság és a digitalizáció irányába történő elmozdulás továbbra is felfelé ívelő irányba fog haladni.".