Az iparban az első: Exkluzív bemutató a teljesen elektromos sorozatról a Fakuma 2023-on

A kiállítás történetében először a Sumitomo (SHI) Demag standján a Fakuma 2023 kiállításon (B1-1105) teljesen elektromos gépek láthatók. A vállalat az IntElect platform opcióit mutatja be minden gyártási ágazatban működő, minden alkalmazástípust előállító, minden méretű feldolgozó számára. Különös tekintettel az automatizálásra és az LSR-re.

Az összesen nyolc kiállítási tárgyat, négyet a vállalat standján (B1 csarnok, 1105-ös stand) bemutató élő bemutatókon a Sumitomo (SHI) Demag LSR-feldolgozási szakértelmét két különböző piacon -   autóipar és fogászati egészségügy - is bemutatják. A partnerség egy másik csúcspontja a kertészeti termékek terén elsőként a páratlanul nagy sebességű El-Exis SP sorozaton. A feldolgozók jelenlegi munkaerő- és termelékenységi kihívásaira utalva a vállalat bemutatja kiterjedt házon belüli automatizálási kompetenciáját is.

Az energiakrízisre, az anyagköltségekre, az újrahasznosíthatóságra és a termelékenységre vonatkozó kihívásokra reflektálva, amelyek napjainkban is fennállnak a globális polimerfeldolgozók számára, a Sumitomo (SHI) Demag felgyorsította stratégiai terveit, hogy IntElect gépportfólióját minden piacra kiterjessze. Miután egy évvel ezelőtt elérte a 80.000. IntElect telepítési mérföldkövet, a Fakumán további alkalmazási területek hozzáadása, beleértve a nagy teljesítményű IntElect S-t a vékonyfalú csomagolásokhoz a közepes záróerő tartományban, természetes átmenet volt a világ első számú, teljesen elektromos öntőgépek szállítója számára.

 

Tökéletes csomagoláshoz

A 4 másodpercnél rövidebb száraz gyors ciklusidőt elérő, a fő standon bemutatkozó IntElectS 220 tonnás szorítóerővel rendelkező, csomagolásra szánt gép. Közvetlenül foglalkozik a tömegcsomagoló öntőgépek egyik legnagyobb ingadozó működési költségével, az energiafogyasztással. A kifejezetten szűk tűréshatárú és vékonyfalú csomagolóeszközök feldolgozására tervezett, 350 mm/s-ot elérő fröccsöntési sebességgel működő gép az élő kiállításon bemutatja az újrahasznosítható IML fedelek gyártását 28 grammos lövedéktömeggel 500 ml-es margarinos dobozokhoz. A Bazigos által szállított 4 üregű szerszámmal a fedelek mindegyike Borealis polipropilénből készül, amely egy 100 százalékban újrahasznosítható monomer anyag. A gépbe egy, az automatizálásra specializálódott Campetella által gyártott, oldalról belépő robotot építettek be, amely hatékonyan veszi ki a fedeleket a formaszerszámból, és egy szállítószalagra rakja őket.

A régóta együttműködő Campetella partnerrel együttműködve a Sumitomo (SHI) Demag az A7 csarnokban, a 7208-as standon mutatja be, hogy a kertészeti növénycserepek gyártói hogyan növelhetik versenyelőnyüket egy gyorsjáratú hibrid El-Exis SP 250-essel. A termelési hatékonyságot meghatározó Fakuma-cella egy 6 üregű formaszerszámot tartalmaz, amelyet a Glaroform növénycserepek specialistája szállít. Az 55 grammos lövedéktömeggel az ilyen jellegű vékonyfalú alkalmazások a leggyorsabb befecskendezési sebességet és nyitási és zárási dinamikát igénylik. A Borealis által szállított, mechanikusan újrahasznosított PP-anyagból 3,5 másodpercenként hat virágcserepet gyárt, a Campetella oldalsó belépő robotja pedig azonnal eltávolítja és egy szállítószalagra rakja őket.

 

Két lehetőség az LSR IntElect csomag működés közbeni megtekintésére

A Sumitomo (SHI) Demag a fő standján egy teljesen elektromos IntElect 180/570-250 fröccsöntőgépen mutatja be példamutató, több üregű LSR-feldolgozási kompetenciáját, beleértve az OPC-UA interfész-kompatibilitást is. Ez az IntElect LSR-csomag mindössze 19 másodperces ciklusidő alatt 256 darab 15 grammos, egyszálas tömítést gyárt abszolút pontossággal és stabilitással.

Az LSR szerszámok specialistája, a RICO szállítja a 256 üregű nyitott szerszámrendszert. A Wacker Elastosil anyagát a Reinhardt-Technik által szállított adagolórendszer adagolja. Minden egyes lövés után egy integrált Sepro robot távolítja el az alkatrészeket, és helyezi be őket egy fészekcsőrendszerbe. Az alacsony energiafogyasztás jellemzi ezt a teljes LSR csomagot, amely magában foglalja a befecskendező egységet, a robotot, a vákuumot és a szellőztetést. Az alkatrészek teljes nyomon követhetőségének biztosítása érdekében az OPC-interfész valós időben csatlakozik az IntElect feldolgozási adataihoz.

A Reinhardt-Technik standján (A3 csarnok, 3313-as stand) a látogatóknak lehetőségük nyílik egy másik olyan ágazatot is megtekinteni, ahol az LSR-feldolgozás elterjedt. A sebészeti fogászati védőborítások gyártása a legvékonyabb falak és a vastagabb gyöngyös geometriák kombinációját igényli. Az egészségügyi alkalmazások specialistája, az EMDE MouldTec az LSR-formázás ezen precizitási szintjének eléréséhez az IntElect 75/420-65 nagyméretű szerszámterébe illeszkedő, kapus 4 üregű formaszerszámot szállít. A fogászati alkatrészek 25 másodperc alatt készülnek el, a Sumitomo (SHI) Demag SAM-C5 robot 25 másodperc alatt finoman eltávolítja és elhelyezi a fogászati borításokat a tartályokba, biztosítva, hogy a higiéniai előírások soha ne sérüljenek. 

 

Végtelen automatizálási lehetőségek

A vállalat teljes körű integrációs és automatizálási kompetenciáját tovább bővítve a robotika a Sumitomo (SHI) Demag fő standján, valamint a négy partner standján is jelen lesz.

Az "egyszerű automatizálásra" összpontosítva a SAM-C termékcsalád, amely a SAM-C5 kartéziánus fogantyús&dobozrobotot, valamint a SAM-C3 fogantyús&helymegoldást tartalmazza, bemutatja a kis helyigényű lehetőségeket, amelyeket ezek a saját fejlesztésű robotok nyújtanak.

Ezt bizonyítja a kompakt, teljes körűen automatizált, kulcsrakész IntElect 75 kiállítási tárgy is. A SAM-C5 lineáris robot "handle&box" SAM-C5 "handle box" 22 másodpercenként 25 grammos mérőkalapácsokat gyárt 2+2 szerszámmal és az Ineos polisztiroljával, és hatékony kezelési funkciókat, valamint teljesen integrált robotvezérlést kínál a felhasználóknak. A cella részét képezi egy tároló- és szállítórendszer pufferrel és integrált dobozoló egységgel, amelyet szabványos méretű ipari tartályok szállítására terveztek. Minden elemet a Sumitomo (SHI) Demag automatizálási szakértői terveztek házon belül. A szerszámfüggő pufferrendszer választható robot eltávolításával és QS kapcsolóval vagy anélkül.

Egy másik IntElect 75 gép a fő standon a SAM-C3 fogantyú&helyezési képességeit mutatja be. A szállítószalaggal és a spriccolómalommal kombinálva a fröccsöntési folyamat minden eleme az alacsony magasságú gyártócellába van zárva. Megszakítás nélkül ezen a kiállított gépen két, a MOL-csoport által szállított, nagy sűrűségű polietilénből készült fogyasztói borítósapkát gyártanak. A 25 másodperces ciklusidő alatt 32 gramm anyagot fecskendeznek a két szerszámüregbe, a kartéziánus függőleges teleszkópos tengely pedig kiveszi az alkatrészeket, és egy zárt szállítószalagra helyezi őket.

 

Az alkalmazáshoz igazított, testre szabott automatizálási projektek

A Sumitomo (SHI) Demag továbbra is együttműködik számos ipari és automatizálási partnerrel - mindannyian a saját területük szakértői - az összetettebb és iparágspecifikus követelmények kielégítése érdekében.

Két nagysebességű IntElect kiállítási tárgy teszi teljessé a testreszabott és automatizált Fakuma kínálatát. A Sepro színpadán (A1 csarnok, 1203-as stand) négy poharat formáznak 4 másodpercenként egy IntElect S 130/520-460-as gépen, a MOL Group polipropilénjéből. A Kebo által szállított 4 üregű formaszerszámból az egyes alkatrészeket egy hatékony, többfeladatú Sepro nagysebességű lineáris robot húzza ki és tárolja.

Az orvostechnikai és egészségügyi gyártóknak javasoljuk, hogy látogassák meg a kompakt kulcsrakész cellát a Hekuma standján (A7 csarnok, 7202-es stand). A teljes orvosi csomag bemutatja a Sumitomo (SHI) Demag kompetenciáját a rendkívül szűk tűréshatárú mikroalkatrészek nagy mennyiségben, a leggyorsabb sebességgel történő gyártásában. A dinamikus közvetlen meghajtási technológiát kihasználva egy tisztatérben és GMP-kompatibilis IntElect S 100/470-250 gépen a látogatók megtekinthetik, ahogyan 32 tökéletesen egyenes pipettahegyet 5 másodperc alatt gyártanak, formáznak ki és helyeznek el a megfelelő állványokba. A Schöttli 32 üregű szerszáma biztosítja, hogy 9 gramm polipropilén anyag egyenletesen töltse ki az egyes üregeket, a HEKUMA által tervezett 6 tengelyes HEKUtip megfogó rendszer pedig automatizálja a kiöntési és minőségellenőrzési folyamatot.