A Sumitomo (SHI) Demag Axel Kunze-t nevezi ki Wiehe új termelési igazgatójának

A kilencvenes évek korábbi gyakornokát, Axel Kunze-t nevezték ki a Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH új termelési igazgatójává Wiehe-ben, 2021. november 1-jei hatállyal. A 290 munkatársat foglalkoztató, jelenleg évente közel 1000 IntElect gépet gyártó zászlóshajó üzem a csoport németországi kompetenciaközpontjaként is működik. "Elsődleges célom, hogy bevonjam és inspiráljam a dolgozókat a folyamatok átalakítására, és megmutassam, hogy a sikerünket megalapozó minőség és teljesítmény világos struktúrákkal és felelősségi körökkel is megvalósítható" - magyarázza az 50 éves szakember.

Kunze, aki gyakorlatias és kommunikatív főnökként ismert, máris kifejezte, hogy szívesen együttműködik és tanul a kollégáktól annak érdekében, hogy a Wiehe létesítményt a rugalmasság és megbízhatóság szintjének bemutatásával növelje. "A türingiai telephely egyértelmű előnyt jelent, mivel jól ismert, magas színvonalú szakembereket vonz, és a Sumitomo (SHI) Demag számára erős piaci platformot biztosít a teljesen elektromos gépsorozataink további fejlesztéséhez" - jegyzi meg Kunze.

Kunze kiemeli, hogy a Wiehe-i gyártóüzemet máris automatizálási fejlesztésekre jelölték ki, azzal a céllal, hogy az összes folyamat- és rendszertámogatást egyetlen forrásból nyújtsák az ügyfeleknek. "A Wiehében végrehajtott beruházás révén a gépeket, automatizálást és perifériákat tartalmazó csomagmegoldásokat fogunk szállítani az ügyfeleknek" - hangsúlyozza Kunze. Az új termelési vezető szerint a vállalat új SAM-C robotjainak összeszerelése, kábelezése és tesztelése lesz a következő lépés ezen az "egyablakos vásárlás" felé vezető úton.

Gépészmérnökként Kunze mélyreható szakértelmet hoz magával, amely erős helyi kapcsolatokkal párosul a létesítménybe. Mivel Kunze Wiehe-ben nőtt fel és járt iskolába, tizedik osztályosként elfogadta a telephely korábbi VEB Plastmaschinenwerk Wiehe ajánlatát. A középiskolából egyenesen Wildauban végezte el a hároméves műszaki képzést. A kilencvenes évek elején mindezt az egyetemi tudást a Mannesmann-Demaggal együttműködve az elektronikus vezérlőszekrények összeszerelési koncepcióiról szóló diplomamunkával szilárdította meg.

Mivel a hagyományos gépgyártó vállalatnál akkoriban nem volt üres állás, Kunze egy közeli német autóipari beszállító cégnél vállalt állást, ahol gyárigazgatóvá lépett elő. Közel két évtizede az Egyesült Államokban, Kentuckyban dolgozik, ahol a Mubea gyártási rendszerét irányítja, majd az üzemet üzemeltetési vezetőként irányítja. Visszatérve szülővárosába és a vállalathoz, amely elindította karrierje útján, Kunze a Sumitomo (SHI) Demag új termelési vezetőjeként egyesíti mindezt a feldolgozási és lean gyártási szakértelmet.