Bronzérmet kapott a Sumitomo (SHI) Demag a fenntarthatósági eredményekért

Az EcoVadis a Sumitomo (SHI) Demagot bronzéremmel tüntette ki fenntarthatósági eredményei elismeréseként. A vállalat 54 pontot ért el, és ezzel épphogy lemaradt az ezüstéremről, amelyhez 56 pontra volt szükség. Gerd Liebig vezérigazgatónak ez egyrészt megerősítést adott arról, hogy fenntarthatósági stratégiája szilárd, másrészt pedig motivációt jelent a jövőre nézve. Liebig úr megjegyzései: "A fenntarthatóság a mi szemünkben vállalati stratégia és megélt gyakorlat - a termékeink, a termelésünk, de a felelős munkáltatói szerepvállalás tekintetében is. Az EcoVadis bronzérem megszerzése azt mutatja, hogy jó úton járunk, ugyanakkor ösztönzést ad arra, hogy a következő évben még jobbá váljunk."

Az EcoVadis egy olyan szoftverplatform, amely a vállalatok fenntarthatóságának értékeléséről ismert, amely magában foglalja a teljes ellátási lánc vizsgálatát. A Sumitomo (SHI) Demag főbb versenytársai is aktívak ebben a rangsorban. A kérdőívek és a megfelelő jelentések alapján pontokat adnak a munka és az emberi jogok, a környezetvédelem, a fenntartható beszerzés, a szén-dioxid-gazdálkodás és az etika kategóriákban. A fenntarthatósági témáknak ez a minden szempontból történő szélesebb körű áttekintése határozza meg az összesített eredményt.

"Megkerestük ügyfeleinket, és megkértük őket, hogy értékeljenek minket. Először 2021-ben végeztük el ezt az értékelést, és idén javítottunk a teljesítményünkön" - számol be Carsten Friedemann, a Sumitomo (SHI) Demag megfelelőségi tisztviselője. "A bronzérmet az a vállalat kapja, amelyik a résztvevő  szervezetek felénél jobb minősítést kap. A 64 százalék elérésével iparágunkban a legjobb 40 százalékba kerültünk" - magyarázza.

E magas eredmény megerősítése és további bővítése érdekében a Sumitomo (SHI) Demag már dolgozik azon, hogy további olyan tevékenységeket határozzon meg és hajtson végre, amelyek 2023-ban még jobb eredmény eléréséhez vezetnek. A legtöbb új javító intézkedés a munkaügyi és az emberi jogok területén lesz. A szén-dioxid-gazdálkodás terén is fokozottan szükség van intézkedésekre - magyarázza Friedemann. "E konkrét célok mellett különösen a környezetvédelmi teljesítményre kívánunk összpontosítani. Itt további pontokat szerezhetünk, ha tovább dokumentáljuk intézkedéseinket.

"A fenntarthatóság témája társadalmilag vezérelt, és a megfelelő jogszabályok révén beépül a vállalatokba. Ezt kifejezetten üdvözöljük, hiszen a bolygó korlátozott erőforrásait csak takarékos felhasználással lehet megőrizni a jövő generációi számára" - mondja Friedemann. Emellett egyre több ügyfél követeli ma már az erőfeszítések bizonyítását. Végül, de semmiképpen sem utolsósorban a fiatal munkavállalók is megfelelő erőfeszítéseket követelnek. "Ezekben a munkaerőhiányos időkben fontos szempont a kiválasztási szempontok között, hogy az a vállalat, amelyhez való csatlakozást fontolgatják, támogatja-e a fenntarthatóságot" - magyarázza.

A Sumitomo (SHI) Demag továbbra is teljes mértékben elkötelezett a fenntarthatóság mellett, amelyet a "Act! Fenntarthatóan". Ennek az elkötelezettségnek a részeként minden jövőbeli innovációnak illeszkednie kell ehhez a vállalati kerethez és a vállalati társadalmi felelősségvállalási küldetésnyilatkozathoz. Ennek megfelelően ez magában foglalja, hogy csak olyan gépeket és berendezéseket gyártanak, amelyek szem előtt tartják ezeket az ökológiai szempontokat.