Közelebb a piachoz, közelebb az ügyfélhez

Az IntElect sorozat második generációjának sikeres piaci bevezetését követően, amely a Sumitomo (SHI) Demagot a világ piacvezető tisztán elektromos gépévé tette, a vállalat további termékmenedzsment-szakértőket határozott meg, akik mindegyike a jövőbeli stratégiai témákhoz igazodik. Ezzel pozícionálva a vállalatot, hogy még gyorsabban reagálhasson a holnap termékstratégiáira, amint azok kialakulnak.

A Sumitomo (SHI) Demag megrendeléseinek 75%-áért felelős vállalat fókuszában továbbra is a tisztán elektromos hajtású IntElect sorozat áll. A termékstratégia azonban egyre inkább olyan elemeket is tartalmaz, amelyek kívül esnek a csapat gépészeti szakértelmén, jegyzi meg Dr. Thorsten Thümen, a Sumitomo (SHI) Demag műszaki igazgatója. Elmagyarázza: "Az iparág-specifikus követelményeket digitális hozzáadott értékkel integráljuk és fejlesztjük tovább. A gép, az alkalmazás, az ipar, a rendszerek és a digitalizálás ezen összetett követelményeinek strukturált integrációja professzionális termékmenedzsmentet igényel, amelyet most létrehoztunk."

Az új csapat Dr. Thümen vezetésével integrálódik a mérnöki részlegbe. Biztosítva, hogy a teljes mérnöki részleg közelebb kerüljön az ügyfélhez. "Ez lehetővé teszi a piaci igények gyors felismerését, kidolgozását és megvalósítását. Ezáltal a termékmenedzsment-megközelítésünk az iparág-specifikus értékesítés és a termékhez kapcsolódó fejlesztések összekapcsolásával az aktuális trendeket is figyelembe veszi" - magyarázza Dr. Thümen.

Négy termékmenedzsert neveztek ki, akik a vállalat megfelelő termékgépsorozatainak, folyamattechnológiáinak és digitális megoldásainak továbbfejlesztéséért felelősek. "Ez a megközelítés a termékeink életciklusának nyomon követéséről, szükség esetén az új piaci igények azonosításáról, a szükséges technológiák bevezetéséről és megoldásaink megfelelő marketingjéről szól" - foglalja össze Peter Gladigau. A magasan képzett műanyagipari technikus 2011 óta dolgozik a Sumitomo (SHI) Demag vállalatnál, és a teljesen elektromos IntElect gépsorozatért felel. Az új struktúra keretében Gladigau a szilikonfeldolgozásra is specializálódik.

A termékmenedzsment csapat legújabb tagja Christoph Wynands, aki az El-Exis SP és a PAC-E nagysebességű csomagológépekért felelős. Több éves tapasztalatot hoz magával egy műanyag csomagolások minőségellenőrzési rendszereinek beszállítójánál végzett termékmenedzseri munkája során, legutóbb pedig a PET ital- és újrahasznosító iparban használt funkcionális adalékanyagok marketingjét végezte.

A csapat másik termékmenedzser tagja Dominic Böhm, aki a Sumitomo (SHI) Demag szervohidraulikus Systec gépsorozatáért felel. Ezen a feladatkörén belül ő felügyeli a többkomponensű technológia fejlesztéseit is. A műanyag- és gumitermék-technológus korábban egy globális autóipari beszállító vállalatnál volt a gyártástechnológia vezetője. Legutóbb egy műanyag-feldolgozó vállalatnál volt termelési és technológiai vezető.

A negyedik termékmenedzser, Dr. Thomas Schilling a digitális megoldásokért felelős. Tíz évet töltött egy műanyag-feldolgozó vállalatnál, ahol a folyamatok digitalizálásáért felelt. Dr. Thomas Schilling összefoglalja kilátásait: "A hatékonyság növelése a digitalizálás révén fontos kérdés. Virtuális technikák, adatgyűjtés és -megjelenítés, kiterjesztett valóság, használhatóság vagy hiperautomatizálás csak néhány kulcsszó, amellyel az információkat összegyűjtjük, az igényeknek megfelelően előkészítjük és nyereségesen alkalmazzuk ügyfeleink számára"."

Az átszervezés célja, hogy gyorsabban reagálhassunk a változó piaci igényekre, az ügyfelek kívánságaira és az iparági fejlesztési trendekre, és ezeket hatékonyabban valósíthassuk meg a különböző üzleti területeken. Ezzel a Sumitomo (SHI) Demag ismét új irányt szab a jövőre nézve.