A Sumitomo (SHI) Demag bemutatja az El-Exis SP 250-et, a leggyorsabb csomagológépet a piacon

A Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH, Schwaig, a Fakuma 2021-re elhozza az El-Exis SP 250 csomagológép-sorozatának kis változatát. A világszerte elérhető El Exis SP sorozat, amely jelenleg tíz gépet foglal magában, 150 és 1000 tonna közötti szorítóerő-tartományban. A Friedrichshafenben megrendezésre kerülő vásáron egy ISCC Plus tanúsítvánnyal rendelkező polipropilén anyagból készült poháralkalmazás fogja lenyűgözően demonstrálni e hibrid gép nagy sebességét, felhasználóbarát, fenntartható és tartós működését.

"A mi gépünk nyitó és záró oldala a leggyorsabb a piacon" - magyarázza Arnaud Nomblot, a csomagolás üzletfejlesztési igazgatója. "Az 1000 mm/s befecskendezési sebesség elérése rövid ciklusidővel a hidraulikus akkumulátor közvetlen eredménye. A fenntarthatósági napirendet tovább támogatva a feldolgozók egyre vékonyabb és könnyebb csomagolóanyagokat állíthatnak elő, jelentősen csökkentve ezzel a nyersanyagigényt, a csomagolási hulladékot és a szénlábnyomot" - jegyzi meg Nomblot.


Az Act! "Fenntartható" előnyök


A vállalat új vásári szlogenjének leleplezése Act! "Fenntarthatóan", az El-Exis SP sorozat alátámasztja a Sumitomo (SHI) Demag erőfeszítéseit és jövőbeli gyártási innovációit. A vállalat küldetésnyilatkozatába szilárdan integrálva, a jövőben csak olyan gépek és berendezések kerülnek figyelembe vételre a gyártási projekteknél, amelyek összeegyeztethetőek ezekkel az ökológiai és társadalmi felelősségvállalási kritériumokkal.

A pánik utáni legfontosabb csomagolási trendeket vizsgálva a Nomblot kiemeli, hogy a környezetvédelmi kompatibilitás és a többcélú felhasználhatóság ma már a legfontosabb döntési tényezők a csomagolóanyag-formázók számára, a "zöld" csomagolás ára és a termékminőség megítélése mellett. Emellett az EU-tagállamokban a nem újrahasznosított csomagolási hulladékra kivetett uniós csomagolási illeték bevezetésével elkerülhetetlen az elmozdulás a fenntarthatóbb és egyanyagú csomagolások felé.

"Változatos gépportfóliónknak és nagy teljesítményű gépeinknek köszönhetően minden követelménynek meg tudunk felelni, ezért szinte minden új csomagolási projektben részt veszünk" - igazolja a csomagolási szakértő. A konkurens technológiákhoz mérve nemcsak az El-Exis SP feldolgozási ciklusideje lényegesen rövidebb, hanem a hibrid kialakítás érzékelhető energiahatékonysági előnyöket is kínál, erősíti meg Nomblot.


A körforgásos menetrend felgyorsítása


A Fakumán az El-Exis SP 250 bemutatója négy díszített pohár 5,5 másodpercenkénti hatékony gyártását mutatja be a Société Nouvelle Caulonque, Soustons (Franciaország), a négy üregű szerszámszerszám szállítójával együttműködve. A címkék precíz adagolását a csomagológépbe a Pagès Group (Foncine-le-Haut, Franciaország) automatizált Spark IML rendszere végzi, a kiváló minőségű címkéket pedig az iPB Printing B.V. (Reusel, Hollandia) szállítja.

Az újrahasznosítható anyagok terén vezető Borealis, Bécs (Ausztria) a BJ368MO PP kopolimert szállítja a vásári alkalmazáshoz. Az anyagot jó folyási viselkedése, valamint a nagy merevség és a nagy ütésállóság optimális kombinációja jellemzi, és a vállalat körkörös prémium poliolefin anyagokból álló, védjegyzett Bornewables™ portfóliójának része. A teljes egészében hulladék- és maradékanyag-áramokból származó megújuló alapanyagból előállított, ISCC Plus tanúsítvánnyal rendelkező, körforgás-orientált polipropilén megoldás a szűz PP életképes alternatíváját kínálja, jóval kisebb szénlábnyom mellett.

Az optimális hatékonyság érdekében a standon található El-Exis SP 250 a Sumitomo (SHI) Demag webalapú "myConnect" szoftvermegoldásával rendelkezik. Az ügyfeleknek közvetlen hozzáférést biztosítva a teljes mértékben hálózatba kapcsolt támogató szolgáltatások széles köréhez, a központi platform segíti a csomagolóipari termelés vezetőit abban, hogy jobban kezeljék a hatékonysági hiányosságokat, csökkentsék a költségeket, javítsák a teljes tulajdonlási költséget, javítsák a hibák elhárítását és minimalizálják a gép leállási idejét. "A myConnect segítségével az ügyfelek azonnal hozzáférhetnek a gépdokumentációhoz online. Emellett helpdesk szakértőink távolról is hozzáférhetnek a géphez, és értékes támogatást nyújthatnak a hibaelhárításhoz" - kommentálja Nomblot.