Sumitomo (SHI) Demag bemutatja az activeMeltControlt az összes új IntElect 2 gépen

2023. október - A Sumitomo (SHI) Demag az activeMeltControl (aMC) bevezetésével a teljesen elektromos fröccsöntőgépek számára a fenntarthatóság növelése érdekében a digitalizációt hajtja előre. Ezek a gépek, amelyek egyedülálló pontosságukról és magas energiahatékonyságukról ismertek, élen járnak a fenntartható műanyag-feldolgozásban. A Fakuma 2023 kiállításon a vállalat új digitális funkciókat mutat be, amelyek tovább erősítik a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét, amit a "Act!" szlogen is közvetít. Fenntarthatóan".

Az activeMeltControl (aMC) egy adaptív, teljesen automatikus, a gép vezérlőrendszerébe integrált szabályozási folyamat, amely nagyobb folyamatosságot biztosít. Ez pedig különböző hatásokat generál, amelyek a fenntartható gyártás javát szolgálják.

"Az aMC-vel szinte minden alkalmazás és anyag esetében kompenzálni tudjuk a lövedéktömeg-ingadozásokat, legyen szó akár a tételek ingadozásáról, újrahasznosítható anyagokról, regrindelésről, szárítási különbségekről, adagolási eltérésekről vagy további adalékanyagok használatáról" - magyarázza Dr. Thomas Schilling, a digitális megoldások termékmenedzsere. Például a 100%-ban újrahasznosított anyag lövedéktömeg-ingadozását a szoftver korrigálhatja, és így a szűz anyag szintjére hozhatja. "Ez jelentősen csökkenti az ügyfél selejt arányát. A folyamattól és az anyagtól függően a nulla felé megy."

Az egész tételen belül egyenletesebb alkatrészsúlyok eredménye nagyon gyors megtérülést (ROI) eredményez, biztosítja Schilling. Ezenkívül jobb folyamatállandóságot, hosszabb gépüzemidőt és kevesebb selejtet eredményez, ami mind hozzájárul a nagyobb fenntarthatósághoz. Az alacsonyabb selejtarány nagyobb teljesítményt eredményez, ami növeli a hatékonyságot és kíméli az erőforrásokat. "Továbbá az ügyfelek számára előnyös a nagyobb gyártási rugalmasság, mivel a PCR/PIR típusok használata esetén az anyagvariációk szélesebb skálája fogadható el."

Ennek a fejlesztésnek, amelyet a Sumitomo (SHI) Demag az elmúlt négy évben erőteljesen folytatott, a hátterében a műanyagok minőségének változása áll, kevesebb szűz anyaggal és több újrahasznosítható tartalommal. "Számos ügyfél kért digitális megoldást, hogy ezeket a változásokat kompenzálhassuk a rendkívül hatékony és precíz gépeinkkel. Ezért vezettük be az aMC-t teljesen önálló szoftvermodulként a már bevált aktív moduljaink mellé" - magyarázza a digitális megoldásokért felelős termékmenedzser.

Egyetlen kattintással könnyen aktiválható, és teljesen automatikusan fut a háttérben. "A szoftver kompenzálja a viszkozitásingadozásokat és a visszaáramlási gátak szivárgását, és ennek megfelelően állítja be a nyomást. Az ügyfelek testre szabhatják azt a sajátos folyamatigényeikhez, és a gép jellemzőire reagálhatnak a beállítási vezérlő segítségével" - számol be Schilling. Az aMC kezdetben 2024 első negyedévétől lesz elérhető az összes IntElect 2 sorozatú, teljesen elektromos fröccsöntőgéphez, a jövőben pedig utólagos felszereléseket terveznek.

 

A Sumitomo (SHI) Demag továbbá a könnyebb használhatóság érdekében optimalizálta a myAssist nevű intelligens megoldását. A szoftver növeli a folyamat átláthatóságát a fröccsöntők számára, mivel több betekintést nyújt a folyamatparaméterekbe. "A myAssist-et digitális folyamat-társsá alakítjuk át. Optimalizáltuk a felületeket, javítottuk az adatgyűjtést és a vizualizációt" - mondja Schilling. A felhasználói felület mostantól rugalmas és az egyéni ügyfélpreferenciákhoz igazítható, lehetővé téve a ciklus- és időalapú adatok megjelenítését. A felhasználók egyéni műszerfalakat hozhatnak létre anyag- vagy fogyasztási adatokkal, vagy meghatározhatják saját teljesítménymutatóikat (KPI-k) a folyamat nyomon követéséhez.

"Javítottuk a folyamat stabilitását és teljesítményét, miközben a jobb továbbítás érdekében csökkentettük az adatmennyiséget. Emellett a myAssist több adatcsere- és elemzési lehetőséget kínál, valamint javult a kapcsolódás más rendszerekhez" - teszi hozzá a szakértő. Az IoT 4.0 alaprendszereként egy nagysebességű tudásadatbázist is tartalmaz I/O interfészekkel. Egy HVI (Human Virtual Interface) és egy szakértői modul lehetőséget biztosít a folyamatok kézi megjegyzéseihez. A myAssist továbbá összekapcsolja az összes új IntElect gépet.

A myAssist emellett illeszkedik az "Act! Fenntarthatóan" mottóhoz az állásidő csökkentésével, valamint az erőforrások és kapacitások optimalizálásával. Támogatja a műanyag termékek globális nyomonkövethetőségi szabványát, az R-Cycle-t is, QR-kódok, anyagcímkék, végtermékek és a gyártási adatok feltöltése révén. "A myAssist jövőbiztos, mivel a jövőbeni folyamatközi AI-alkalmazások alapjául szolgál. Az AI gyorsabban tanul, pontosabban elemez és jobban alkalmazkodik. Hozzájárulhat a nagyobb fenntarthatósághoz és hatékonysághoz" - zárja Schilling.