Generációváltás a Sumitomo (SHI) Demag igazgatótanácsánál

Gerd Liebig ma bejelentette, hogy 2024. augusztus 31-én lemond az igazgatótanács tagságáról.

Schwaig, 2024. február - Miután 35 évig szolgálta a fröccsöntőipart, Gerd Liebig 2024. szeptember 1-jei hatállyal befejezi a Sumitomo (SHI) Demag tervezett vezetőváltását. Kilenc éves ügyvezető igazgatói tevékenysége alatt a Sumitomo (SHI) Demag a tisztán elektromos gépek globális piacvezetőjévé vált, amelyet erős iparági fókusszal támasztottak alá. Liebig úr vezetői megbízatását a műanyagipari gépgyártás iránti rendíthetetlen hűsége mellett a vállalat és annak alkalmazottai iránti hatalmas szenvedélye jellemzi a legjobban.

"Nagyon hálás vagyok a tulajdonosok, a csapatom és a kollégáim által mindig tanúsított nagyfokú támogatásért, tiszteletért és bizalomért. A legerősebb szakmai kapcsolatokat, mentorálást és későbbi barátságokat kötöttünk a kollégákkal világszerte" - mondja Gerd Liebig.

Liebig úr 35 éve alatt az iparágban eltöltött 35 évét a  a piac, az alkalmazások, a termékek és a verseny jelentős változásai jellemezhetik. "Megtiszteltetés volt számomra, hogy betölthettem ezt a rám bízott fontos szerepet. Most itt az ideje, hogy átadjam a gyeplőt a fiatalabb generációnak, és lemondjak az SDG-nél végzett operatív feladataimról" - mondja a hivatalban lévő vezérigazgató.

Liebig úr a jövőben a technológiai fejlesztések további felgyorsulására számít. "Ehhez egy olyan jövőbeli vezetői csapatra lesz szükség, amely széleskörű tapasztalattal, rugalmassággal, valamint az ügyfeleink és a piac iránti legerősebb elkötelezettséggel rendelkezik" - állítja.  A lendület és az ügyfélszolgálat iránti elkötelezettség fenntartása érdekében az SDG következő vezetőségi csapata a vállalat saját soraiból kerül ki.

Liebig úr mellett jelenleg Christian Maget pénzügyi igazgató és Takaaki Kaneko COO dolgozik. Az új vezetőséget a szakértelem és a vállalat iránti erős lojalitás fogja jellemezni, és a nyári hónapok során fogják bejelenteni.

"Akik ismernek engem, tudják, hogy ezzel a döntéssel nem megyek nyugdíjba - inkább továbbra is támogatni fogom azokat az iparági tevékenységeket, amelyek a  oldalon a legnagyobb örömet okozzák nekem. Az éghajlatváltozás elleni küzdelem és az energetikai átállás iránti elkötelezettségem a legfontosabb" - mondta Liebig. "Nem vonulok vissza teljesen a műanyagiparból, amely életem több mint felében fontos szerepet játszott, és amelynek alakításában bizonyos mértékig én is részt vehettem. Inkább a Sumitomo része maradok, és korlátozott mértékben, operatív felelősség nélkül továbbra is hozzájárulok a csoport munkájához."