A német mérnöki képességek új szervo energiatakarékosságot eredményeznek

Az új PAC-E csomagológép világpremierje mellett a K 2022 kiállításon a német Sumitomo (SHI) Demag gépgyártó az új El-Exis SP 420 Servo bemutatásával tovább bizonyítja ágazati jártasságát és szakértelmét. Az El-Exis SP modellek kiemelkedő teljesítményjellemzőit egyesítve a termékcsalád legújabb fejlesztése szervopumpát és teljesen zárt billenőkart vezet be, ami nagyfokú energiamegtakarítást és jobb tisztaságot eredményez a csomagolási megoldások gyártói számára.

Arnaud Nomblot, a csomagolás üzletfejlesztési igazgatója elmagyarázza ennek a fejlődésnek a jelentőségét:  "A hibrid gépeknél a nagy befecskendezési teljesítmény elérése érdekében az akkumulátor feltöltésére szolgáló szivattyú az egyes ciklusokhoz felhasznált teljes energia körülbelül 50 százalékát fogyasztja. A hagyományos szivattyú szervoszivattyúval való helyettesítésével mostantól ugyanezt a teljesítményt tudjuk fenntartani, de jelentősen kevesebb energiát fogyasztunk." Az új PAC-E géphez hasonlóan a tisztaságot a teljesen zárt billenőkar bevezetésével optimalizáltuk.

Kezdetben az El-Exis SP Servo sorozatot a közepes szorítóerő tartományban fogják bővíteni, amely a  250 és 420 tonna közötti tartományt foglalja magában. A nagyobb szorítóerővel rendelkező gépek később következnek. 

 

Fenntarthatósági kijelzők

 

Az El-Exis SP 420 Servo a Sumitomo (SHI) Demag fő standján (15. csarnok, D22-es stand) a gép sebességét és fenntarthatóságát mutatja be a K 2022 kiállítás látogatóinak, és hat másodperces ciklusidővel mutatja be az 500 grammos vaj- és margarintartályok gyártását IML technológiával, a Bazigos (Görögország) által szállított 4+4 réteges szerszámmal. 

Az El-Exis SP 420 Servo bemutatókhoz a Borealis (Ausztria) a szűz polimer helyett a "Bornewables" portfólióból származó, teljes mértékben újrahasznosítható anyagot mutat be, amely nem megy kompromisszumot a teljesítmény terén. Bemutatva a körkörös PP megoldások választásának életképességét a csomagoláshoz, és azt, hogy ez jelentősen hozzájárulhat a CO2-kibocsátás csökkentéséhez. További hasonlóan ökológiai partnerek közé tartozik a címkeszállító Karydakis (Görögország), a Campetella (Olaszország) pedig az IML és az oldaleltávolítás automatizálását biztosítja.

Egy másik fenntartható csomagolási és öko-kijelző, a Sumitomo (SHI) Demag is kiemelkedő szerepet játszik  a VDMA Circular Economy Forumon. A látogatók a szabadtéri pavilon területén láthatnak egy IntElect S 180-at, amely egy fejlett IML-eljárással és MuCell-technológiával kombinált, babatejpor-tartályok csuklós fedelét készítő, pattintható fedeleket tartalmaz. A United Caps csomagolóipari nagyvállalattal együttműködve ez a különleges kiállítási tárgy a Coveris által kifejlesztett, szabadalmaztatott 3D-s vizuális hatás alkalmazását mutatja be a fedeleken. A Pagès Group szállítja a megfelelő automatizálást. A fedelek ismét a Borealis "Bornewables" termékcsalád anyagából készülnek.

Az IntElect S 180 gépbe teljes mértékben integrálva van a Trexel MuCell habosító technológiája, számol be a Nomblot. A habosítással történő súlycsökkentés és a teljesen elektromos fröccsöntőgép energiahatékonyságának kombinációja a csoport Act! Fenntarthatóan stratégiáját, erősíti meg a csomagolási üzletfejlesztési igazgató. "Ennek az ökológiai elkötelezettségnek a részeként határozott lépéseket teszünk azzal, hogy a Sumitomo (SHI) Demag minden jövőbeli innovációját, gépét és berendezését teljes mértékben ennek a küldetésnek és az EU Digitális Termékútlevélnek (DPP) a figyelembevételével gyártjuk."

A VDMA Circular Economy Forumon megjelenő IntElect S 180 a vállalat webalapú "myConnect" szoftvermegoldását is tartalmazza. A kritikus adatokat és döntéshozatali információkat valós időben megjelenítő központi platform a teljes mértékben hálózatba kapcsolt támogató szolgáltatások széles skáláját kínálja, hogy segítsen jobban kezelni a hatékonysági hiányosságokat és csökkenteni a gépleállásokat. Ez most kibővült az állapotfigyeléssel. "A myConnect használatával az ügyfelek online hozzáférhetnek a gép dokumentációjához, szervizcsapataink pedig online csatlakozhatnak a géphez a hibaelhárítás és a műszaki problémák megoldása érdekében" - erősíti meg Nomblot.