A SAM-C robotok bevezetése azonnal pozitív visszajelzéseket és eladásokat vált ki a vásárlókból

Az új SAM-C robotok Fakumán tartott világpremierje után az érdeklődés a Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH, Schwaig (SDG) első házon belüli automatizálási megoldása iránt töretlen. A két fogantyús & elhelyező rendszer volt az igazi közönségkedvenc a vállalat fakumai standján, és nagy figyelmet keltett - erősíti meg Jürgen Schulze, az SDG Automation igazgatója. Elmagyarázza: "Továbbra is rendkívül pozitív visszajelzéseket és eladásokat kapunk, az ügyfelek meggyőződtek a műszaki és összehangolt feldolgozási előnyökről."

Az első bemutató részeként a SAM sorozat két új, méretezhető robotját mutatták be a Friedrichshafenben megrendezett vásáron. A SAM-C10 egy IntElect2 130/520-450-re integrálva mutatta be a robotika LSR-alkalmazáson való alkalmazásának értékét és rugalmasságát. Egy másik úttörő autóipari IMD-bemutatón, amely egy IntElect2 220/660-1100-at használt, a magasság optimalizálása egy kompakt teleszkópos tengely segítségével történt.

"A SAM-C sorozat a közepesen összetett, standard fröccsöntési alkalmazások kezelésére összpontosít, ugyanakkor lehetőséget nyújt arra, hogy a fogantyúinkat&helymegoldásainkat igény szerint a piaci igényekhez igazítsuk" - jelentette Schulze. "Kifejezetten a Sumitomo (SHI) Demag gépen történő gyártás optimalizálására terveztük a saját fejlesztésű SAM-C robotjainkat, amelyek jelentősen csökkenthetik az önálló cella teljes alapterületét, miközben egyidejűleg javítják a gépvezérlés felhasználóbarát jellegét."."

Az SDG automatizálási platform újradefiniálása, a SAM a Sumitomo (SHI) Demag. Automation. Machine.", és magában foglalja mind a robotikai komponenseket, mind a vállalat kiegészítő stratégiai és pragmatikus támogatását. A debütáló kartéziánus "C" kinematika jelenleg négyféle hasznos teherbírású méretben érhető el. A vállalat várhatóan már K-2022-ben további robotkinematikákat és adaptált opciókat vezet be, és ezen rövid időn belül tovább bővíti a SAM platformot.

"SAM-C robotjainkkal vonzó ár/teljesítmény arányt kínálunk ügyfeleinknek, lehetővé téve a műanyaggyártók számára, hogy gyorsabban és intelligensebben alkalmazhassanak CE-konform automatizálási megoldásokat a gyártósorokon, segítve ezzel a jelenlegi munkaerő- és szakképzettségi kihívások kezelését" - állítja az automatizálási igazgató. Az Automation SDG a rugalmas, minimális emberi beavatkozást és alacsony karbantartási költségeket igénylő automatizált megoldások iránti növekvő vevői igényekre reagálva segített betölteni a szabványosított gyártás kritikus hiányosságát. "A helyigény minimalizálásával a gyártók növelni tudják a gépállományukat . Ez pedig lehetővé teszi számukra, hogy növeljék a kapacitásukat, a megismételhető pontosságot, az alkatrészminőséget és a hatékonyságot, és ennek következtében csökkentsék a hibákat és a hulladékot"."

Mivel a Schulze már az 1990-es évek közepe óta alkalmaz robottechnológiát a vállalat fröccsöntő gépeinek automatizálására, az Automation SDG platform bevezetését a feldolgozási szakértelem természetes kiterjesztésének tekinti. Megerősíti: "Az olyan alkalmazások, mint a 2009 óta használt szabványos SDR Sepro robotok, továbbra is az új automatizálási platformunk lényeges részét fogják képezni. A saját márkájú SAM robotjainkkal való kiegészítés azonban újra megerősíti stratégiai elképzeléseinket és ambícióinkat - a kifejezetten az SDG fröccsöntőgépekhez tervezett, optimalizált rendszertechnológiát."