One stop shopping - gép- és folyamattechnológia egyetlen forrásból

A Sumitomo (SHI) Demag a rendszerintegrációt ösztönzi, a fenntarthatóságra összpontosít, és az Ipar 4.0-n keresztül modern hálózati megoldásokat mutat be. Schwaig, 2021. szeptember - A Fakuma 2021 kiállításon a Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH, Schwaig, számos új terméket mutat be, bemutatva magát, mint kompetens gépipari partner és innovatív és fenntartható innovációs motor.

 

Teljesen elektromos fröccsöntőgépek LSR, IMD, orvosi és csomagolási alkalmazásokhoz

 

A vásári bemutatót három teljesen elektromos fröccsöntőgép támogatja az IntElect sorozatból, valamint egy a vállalat El-Exis SP csomagolási termékcsaládjából.

Egy IntElect 130/520-450, beleértve egy LSR csomagot is, a partner Nexus Elastomer Systems GmbH (Eberstalzell, Ausztria) Servomix Z200 adagolórendszerével integrált, korszerű elasztomer fröccsöntést mutat be. Az LSR-kiállításon a globális szakközönség előtt először egy szabad alakú autóipari axiális tömítés gyártását mutatják be. "16 üreg, marásmentesen, átalakítás nélkül" - mondja tömören Henrik Langwald, az Automotive & Electronics igazgatója.

Egy IntElect 220/660-1100-as, a kristálytiszta többrétegű PC feldolgozására szolgáló speciális lágyító egységgel felszerelt IntElect 220/660-1100-as demonstrálja az IMD összes előnyét egyetlen, zökkenőmentes folyamat során. Az autóipari külső alkalmazásokhoz használt emblémák gyártásának automatizálása során az IMD dekorációs folyamat során egy második felületet egyetlen képpel visszaforgatnak, majd egy lamináris áramlású dobozban érintkezésmentes tisztítás következik. "Ez az ISO 7. osztályú tisztaterem és teljesen automatizált folyamat jól illeszkedik az új 'handle&place' koncepciónkhoz" - magyarázza Langwald.

A vállalat digitalizálási és interfész kompetenciáját megerősíti egy teljesen automatizált és nagy hatékonyságú, műszaki orvosi alkatrészek gyártására szolgáló gyártócella. A kiállítás középpontjában az IntElect S 100/460-250 áll, az engeni Waldorf Technik GmbH automatizálási rendszerével, amely a német partner szabadalmaztatott Vario Tip FSS rendszerén alapul. "A kiállítási tárgy kompromisszumok nélküli kialakítása az inzulinfecskendőkhöz való orvosi alkatrészek és kupakok gyártását mutatja be egy 16 üregű szerszámon, körülbelül hat másodperces teljes ciklusidővel" - számol be Anatol Sattel, a Medical igazgatója.

Ismét egy El-Exis SP 250 bizonyítja nagysebességű képességeit egy poháralkalmazás gyártásakor. A csomagoláshoz használt hibrid gép lenyűgözően bizonyítja a nagy sebességet, a felhasználóbarát működést és a tartósságot. "A nyitó és záró oldalak a leggyorsabbak a piacon" - jelenti Arnaud Nomblot, a csomagolási igazgató.

"A rövid ciklusidők és az 1000 mm/s befecskendezési sebességek eredete a hidraulikus akkumulátornak tulajdonítható. Ennek eredményeképpen a feldolgozók még vékonyabb és könnyebb csomagolóanyagokat tudnak előállítani, ami a nyersanyagszükséglet, a csomagolási hulladék és a szállítási költségek jelentős csökkenését eredményezi."

 

A gép állapotának állandó állapotfelügyelete

 

A stand másik fénypontja a gépállapot állandó állapotfigyelő rendszerek sorozatának bemutatója. A karbantartási költségeket csökkentő, ugyanakkor a megbízhatóságot fenntartó rendszerek segítségével meghatározható a tényleges elhasználódás mértéke, lehetővé téve a korai felismerést és a karbantartás optimális tervezését a fröccsöntőgép élettartamának vége felé. Az állapotfigyelés segítségével az összetett folyamatok megbízhatóan elemezhetők közvetlenül a gépen. Lehetővé téve a kritikus paraméterek felügyeletét, ami általában jelentős erőfeszítést és erőforrásokat igényel.

"A Fakuma 2021 kiállításon három olyan lehetőséget mutatunk be, amelyek minden sorozatban megvalósíthatók" - számol be Dr. Thorsten Thümen, műszaki vezető igazgató. "Az első opció segít abban, hogy a teljesen elektromos gépek tartósan energiatakarékosak és nagy teljesítményűek maradjanak. A másik a hidraulikus gépolaj paramétereinek optimalizálását és az alkatrészek minőségének megőrzését szolgálja. A harmadik pedig megbízhatóan felügyeli a vezérlőfeszültséget a teljes fröccsöntőgép-sorozatban" - magyarázza.

 

Az új szlogen "Act! Fenntarthatóan": Sumitomo (SHI) Demag teljes mértékben elkötelezi magát a fenntarthatóság mellett

 

A Sumitomo (SHI) Demag a Fakuma 2021 kiállításon külön felhívja a figyelmet a gyártási környezetben elért ökológiai fejlődésre. Az új szlogen "Act! "Fenntarthatóan", amely mellett a vállalat teljes mértékben elkötelezte magát, és amely minden jövőbeli újítást alátámaszt, a standon keresztül kommunikálható. A vállalat vállalati és CSR küldetésnyilatkozatába szilárdan beépítve csak olyan gépek és berendezések kerülnek bemutatásra, amelyek hozzájárulnak ehhez a fenntarthatósági nyilatkozathoz.

 

Jövőálló Ipar 4.0 hálózati eszközök és webalapú szoftverek

 

Az Ipar 4.0 keretében a jövőbeni összes hálózati és kommunikációs követelménynek eleget téve a vállalat összes robotja és gépe teljes mértékben az OPC/UA vezérlő, felügyeleti és integrációs interfészhez igazodik. A Sumitomo (SHI) Demag emellett bemutatja fejlett webalapú szoftvermegoldását, a myConnect-et. Ez a központi platform közvetlen hozzáférést biztosít az ügyfeleknek a teljesen hálózatba kapcsolt támogatási szolgáltatások széles köréhez. A myConnect rendszer emellett segít a nem megfelelő hatékonyságú berendezések kezelésében, a költségek csökkentésében, a teljes üzemeltetési költség javításában, a hibák elhárításában és az állásidő minimalizálásában.

 

A Sepro-val együttműködésben készült ABS átlátszatlan ónix héj

 

Egy másik érdekes bemutató keretében a Sepro Robotique régi automatizálási partnere, a Sepro egy onyx stílusú héjat fog gyártani egy teljesen elektromos IntElect 130/520-450 fröccsöntőgépen. A lahr-i Polar-Form Werkzeugbau GmbH által készített szerszámmal a kéttónusú fekete-fehér áttetsző réteges ásványt meggyőzően reprodukálják ABS-ben. Egy ilyen bonyolult innovatív alkalmazáshoz a legnagyobb teljesítményű, maximális dinamikájú, legnagyobb pontosságú, kiváló energiamérleggel rendelkező fröccsöntőgépre van szükség, amelyet a Sepro ugyancsak optimalizált automatizálási platformja támogat.