A Sumitomo Heavy Industries új regionális központja Európában

Sumitomo Heavy Industries, Ltd. (SHI), a különböző iparágak globális vezető vállalata bejelentette a Sumitomo Heavy Industries (Europe) B.V., egy új regionális vállalat és székhelye a hollandiai Amstelveenben.

Ez a stratégiai lépés megerősíti az SHI elkötelezettségét Európa iránt, amely a vállalat számára kulcsfontosságú piac, ahol mintegy 60 üzletágat irányít és működtet mind a négy SHI szegmensben: Mechatronika, ipari gépek, logisztika és építőipar, valamint energia és életvezetés.

"Európa kritikus régió az SHI számára, és ez a létesítmény megerősíti elkötelezettségünket az európai ügyfeleink hatékony kiszolgálása és a növekedés ösztönzése iránt a kontinensen" - mondta Shaun Dean, az SHI vezető alelnöke és a Sumitomo Heavy Industries (Europe) B.V. ügyvezető igazgatója.

"Az SHI Europe BV szinergiákat szabadít fel az értékesítés, a szolgáltatás és az infrastruktúra területén, elősegítve a fokozott együttműködést és irányítást az európai siker érdekében a vállalataink között. Ez az innováció és a növekedés katalizátora lesz, biztosítva a Csoport további sikerét ezen a dinamikus piacon."

Az új vállalat célja a növekedés erősítése a működési kiválóság optimalizálásával és az európai vállalkozások közötti stratégiai kezdeményezések megvalósításával; a piaci hatókör bővítése az SHI piaci hatásának Európán belüli és kívüli előmozdításával; a fenntarthatóság bajnoka a csoporton belül egyre növekvő európai környezetvédelmi kezdeményezések és szabályozások támogatásával; valamint a sokszínű tehetségek fejlesztése a tehetségek mobilitásának és fejlődésének elősegítésével.

A négy szegmensben élvonalbeli megoldások nyújtásának 135 éves gazdag örökségével az SHI a mechatronika (motorok, erőátvitel és vezérlés) területén piacvezető szerepet tölt be olyan jól működő európai leányvállalatokon keresztül, mint a Sumitomo (SHI) Cyclo Drive Germany GmbH, a Hansen Industrial Transmissions NV (Belgium), a Lafert S.p.A. (Olaszország) és az Invertek Drives Ltd (Egyesült Királyság).

Az ipari gépek szegmensben a Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH és a Leifeld Metal Spinning GmbH, amelyek műanyag-formázási megoldásokat és fémformázó gépeket gyártanak, valamint a Sumitomo (SHI) Cryogenics of Europe, amely orvosi megoldásokat kínál Németországban és az Egyesült Királyságban, tovább erősíti az SHI globális jelenlétét.

A logisztikai és építőipari szegmensek világelső építőipari gépeket és anyagmozgató rendszereket kínálnak kiváló környezetvédelmi és üzemeltetési teljesítménnyel.

A Sumitomo SHI FW Energie B.V. Csoport innovatív technológiák és digitalizáció révén szintén hozzájárul a szén-dioxid-mentes jövőhöz.

"Izgalmas idők járnak az SHI számára Európában és világszerte" - tette hozzá Dean úr. "Az új európai vállalat és regionális központ megerősíti elkötelezettségünket mind az egyes üzletágak, mind a csoport egészének jövőbeli növekedése iránt."

A január elején tartott hivatalos megnyitó ünnepségen részt vettek a kulcsemberek, köztük Shinji Shimomura Shinji, az SHI elnök-vezérigazgatója, Toshiharu Tanaka, az SHI globalizációs részlegének ügyvezető alelnöke és vezérigazgatója, valamint Floor Gordon, Amstelveen alpolgármestere.

A ceremónia része volt a "Kagami biraki", egy hagyományos japán szakéhordó-törési rituálé, amely a jólétet és a jövőre vonatkozó boldogságot szimbolizálja.