Sumitomo (SHI) Demag kinevez technológiai igazgatót

A Sumitomo (SHI) Demag bejelentette Martin Pütz kinevezését, aki a technológiai innováció felgyorsítását fogja vezetni a csoporton belül és az összes leányvállalatnál.

Schwaig, 2024. április - A Sumitomo (SHI) Demag a jövőbeni technológiai fejlesztésekre való reagálásra való vezetői pozíciót betöltve kinevezte a tapasztalt feldolgozási és gépipari szakértőt, Martin Pütz urat a technológiai igazgatói posztra.

Mint elismert IKV (Institute for Plastics Processing) gépészmérnöki akadémikus, Pütz úr gazdag innovációs perspektívát hoz magával, amelyet a különböző szerepkörökben szerzett mély és változatos tapasztalatai révén szerzett. Pütz úr karrierútja során a  fröccsöntési folyamatmérnöktől különböző műszaki és értékesítési vezetői pozíciókig vezetett, legutóbb pedig a Gerresheimer AG-nál, a gyógyszer-, egészségügyi és kozmetikai ipar számára globális megoldást kínáló Gerresheimer AG-nál globális vezető mérnöki igazgatói pozíciót töltött be & Innováció.

Technológiai vezető igazgatóként  a vállalat egyértelmű agilis mérnöki stratégiájának továbbfejlesztéséért felelős. Ez magában foglalja a csoport K+F&K+F, alkalmazástechnológiai, képzési és műszaki termékmenedzsment részlegeinek felügyeletét. Azzal a feladattal is megbízták, hogy a leányvállalatokon belül a gépértékesítés és a szerviz mellett az alkalmazástechnológiát mint a vállalat harmadik üzleti pillérét erősítse. Pütz úr székhelye a schwaigi irodában lesz.

Gerd Liebig vezérigazgató a legújabb vezetői kinevezéssel kapcsolatban elmondta, hogy a vezetőerős alkalmazási háttere és a többdimenziós orvostechnikai ismeretei nagyon előnyösek: "Az innovációk különböztetik meg a Sumitomo (SHI) Demagot. Ebből származik a hozzáadott értékünk. Mivel a megmunkálási és gépfejlesztési tájkép egyre gyorsabban változik, az, hogy képesek vagyunk ezt az innovatív szellemiséget megvalósítani, miközben ügyfélközpontúak maradunk, és a fejlesztési erőfeszítések összehangolására összpontosítunk, a többi piaci beszállító elé visz bennünket.".

Martin Pütz megjegyzései: "Az innováció nem csak egy osztályon történik. Együttműködő, funkciókon átívelő, közös célhoz kötött megközelítést igényel.  Összehozzuk a technológiai alkalmazások, a gépek, a digitális szolgáltatások és a gyakorlati képzés fejlesztését. Így felgyorsíthatjuk megoldásaink megvalósítását, és proaktívan alkalmazkodhatunk a változó piaci követelményekhez. Nagy örömmel csatlakozom a Sumitomo (SHI) Demag csapatához az izgalmas technológiai és innovációs út ezen szakaszában."