A Sumitomo (SHI) Demag megerősíti jelenlétét a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában

A japán-német fröccsöntőgépgyártó Sumitomo (SHI) Demag 2021. április 1-től az újonnan alapított Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery Česko spol. s r.o. értékesítési és szervizcégen keresztül szolgálja ki a cseh és szlovák piacot. A prágai székhelyű cég ügyvezető igazgatójává David Svobodát nevezték ki.

"ESINTE munkaközvetítő ügynökségünk évek óta sikeresen támogatja a csehországi és szlovákiai ügyfeleket. Folyamat- és alkalmazástechnikai szakértelmünket alkalmazva az új leányvállalat erre az erős alapra építve még intenzívebb tanácsadást fog nyújtani a két piacon" - mondta Siegfried Köhler, a Sumitomo (SHI) Demag európai központjának vállalati értékesítési igazgatója. "Nagy örömünkre szolgál, hogy David Svobodát, a műanyagiparban régóta jártas szakembert nevezhetjük ki az új leányvállalat élére."

Svoboda ügyvezető igazgató megjegyzi: "Új tanácsadóink közül sokan évek óta a műanyag-feldolgozásban dolgoznak, és valóban ismerik a helyi piacok sajátos igényeit. Ezzel a kombinált tapasztalattal tudunk reagálni a rendszermegoldások és az alkalmazásspecifikus technológiák iránti nagy keresletre. Ügyfeleink mostantól közvetlenül élvezhetik a csoport egészére kiterjedő szakértelem előnyeit a kulcsfontosságú ágazatokban, többek között az orvostechnikában, a csomagolásban és az autóiparban.

"Emellett az ügyfélhez való közelség még gyorsabb reakcióidőt biztosít. Az, hogy közvetlen kapcsolatunk van a német anyavállalatunk fejlesztésével, projekttervezésével és gyártásával, közvetlen előnyöket biztosít a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában található ügyfeleink számára" - teszi hozzá Svoboda.

Az elmúlt években a Sumitomo (SHI) Demag jelentősen bővítette piaci jelenlétét és növelte piaci részesedését, különösen a stratégiai piacokon. "A Cseh Köztársaságot és Szlovákiát egyaránt fontos növekedési piacnak tekintjük. Mindezt az autóipari ágazat jelenlegi gyengesége ellenére" - magyarázza Köhler. "A következő logikus lépés a folyamatok javítása és az ügyfelek elégedettségének további növelése a kelet-európai terjeszkedésünk előrehaladásával. Büszkén jelentjük be ezt az erős leányvállalatot
a Cseh Köztársaság és Szlovákia számára, amely a jövőorientált szolgáltatási koncepciókba és az intenzív, alkalmazásspecifikus műszaki tanácsadásba fektet be."