Roadshow a termelékenységre összpontosítva

Bármilyen utat is választanak a műanyag-feldolgozók a jövőben, a termelékenység, amelyet a csatlakoztathatóság és a digitalizáció támogat, elkerülhetetlenül a vezető szerepet fogja betölteni.

Schwaig, 2024. április - A Sumitomo (SHI) Demag első, Schwaigból induló mobil roadshow-jának nyitórendezvényén Gerd Liebig vezérigazgató meghatározta a vállalat világos ütemtervét, amely a feldolgozókat támogatja a hatékonyság és a termelési teljesítmény növelésében, és végső soron az üzemi nyereség növelésében.

Liebig úr az európai újságírók és a média képviselői előtt a termelékenységet korunk egyik legnagyobb kihívásának nevezte. "A gyártást minden iparágban több erő is befolyásolja. A nagy teljesítményű, gyors ciklusú és energiatakarékos gépekbe való beruházás mellett a nem hatékony folyamatok megszüntetése, a hulladékcsökkentés és a munkaerő megtartása is kritikus fókuszterületek."

Miután a vállalatcsoport sikeresen elindította a termelés optimalizálási programokat Schwaigban, Wiehében, Ningbóban és Chibában, Liebig úr kiemeli, hogy a Sumitomo (SHI) Demag jelenleg évi 8000 új fröccsöntőgép gyártására képes.

"A nemzetközileg összpontosított ipari, technológiai, értékesítési, szerviz-, minőségügyi és ellátási láncra szakosodott csapatainkkal, valamint a keleti és nyugati világban való erős jelenlétünkkel a Sumitomo (SHI) Demag erős versenyelőnyt biztosított magának" - dicséri a vezérigazgató.

Hét évvel ezelőtt Liebig merész döntést hozott arról, hogy Wiehe-t teljesen elektromos üzemmé alakítja át. "A fenntarthatóság támogatta ezt a döntést. Tekintettel azonban arra, hogy a teljesen elektromos gépsorozataink automatizálással, digitális eszközökkel és képzési támogatással támogatva több mint kétszeresére növelhetik a teljesítményt, a teljesen elektromos gyártásba való előrelátó befektetésnek megvan a lehetősége arra, hogy ügyfeleink számára átlagon felüli növekedést generáljon"."

Európában a vállalat által szállított gépek több mint 90%-a jelenleg tisztán elektromos hajtású. Az orvosi és elektronikai területen elért sikerek után a teljesen elektromos gépek aránya most a csomagolási, a fogyasztói és az autóipari ágazatban növekszik. Ezt megelőzve a Sumitomo (SHI) Demag megelőzte a fejlődést, és tavaly bevezette a nagy sebességű IntElect S és a csomagolási PAC-E sorozatot. A vállalat bízik abban, hogy 2025-re több mint 25%-os részesedést ér el a tisztán elektromos hajtású gépek európai piacán.

A technológia fontosságáról tanúskodik, hogy Liebig úr a sajtótájékoztatón megragadta az alkalmat, hogy bemutassa a legújabb vezetői kinevezést, Martin Pützet. Mint technológiai igazgató, Pütz egyik fő feladata az alkalmazástechnológia, mint a leányvállalatok harmadik üzleti pillérének megerősítése. Ez a vándorkiállításon bemutatott digitális kompetenciák közül hármat foglal magában: myAssist,  myConnect és activeMeltControl.

"A gépek üzemideje az egyik legerősebb termelékenységi mérce. A megbízhatóság megelőzi az időigényes termelési zavarokat" - jegyzi meg Liebig úr.  A mobil kiállítási tárgy, amelyet úgy terveztek, hogy segítse az ügyfeleket a problémák gyorsabb diagnosztizálásában, hibaelhárításában és megoldásában, bemutatja, hogy a myConnectet használó gépek hogyan profitálnak a gyorsabb hibafelismerésből és -javításból, valamint a jobb minőségű alkatrészekből. A myAssisthez hasonló eszközök bevonása lehetővé teszi a gyártók számára, hogy gyorsabban alkalmazkodjanak a feldolgozási paraméterek változásaihoz.

Egy 25 mm-es csavarral és egy 2 üregű szerszámmal, PP megmunkálással felszerelve a vándorkiállítás látogatói első kézből láthatják az IntElect azonnali hatékonysági előnyeit. A felhasználók ezután felfedezhetik, hogyan használhatják ki teljes mértékben a funkciókat a ciklusidő ismételt növelése és még több alkatrész előállítása érdekében, kevesebb költséggel a vállalkozásuk és a környezet számára.

Egy teljesen üzemképes, teljesen elektromos IntElect2 75/420 fröccsöntőgépet négy hónapon keresztül bejárni Európát egyszerre izgalmas és kivételes kihívás - nyilatkozta Liebig úr.

"Szervezési szempontból ez a roadshow komoly kihívást jelent számunkra; a gép teherautóra való felszállítása rendkívül megterhelő volt. Alig várjuk, hogy útjaink során több száz ügyfélnek bemutathassuk a gép kompaktságát, digitális és automatizálási képességeit, valamint a regranulátum és az újrahasznosított anyagok feldolgozásának legújabb fejlesztéseit."

 

A helyi rendezvényen való részvétel regisztrálásához kérjük, látogasson el a https://roadshow.sumitomo-shi-demag.eu/roadshow weboldalra.