A SAM Automation & Digital Monitoring bemutatkozik az olasz piacon

A milánói PLAST 2023 kiállításon a Sumitomo (SHI) Demag Italia bemutatja a vállalat saját márkás robotikai sorozatát, valamint két energiatakarékos és kompakt IntElect gépet, amelyek digitális eszközökkel és távfelügyelettel vannak felszerelve.

24-es csarnok, D152-es stand - 2023. szeptember 5-8.

A Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery (Italia) két korszerű kiállítási tárgyat mutat be a PLAST 2023 kiállításon. A fenntarthatóságra és az energiatakarékosságra összpontosító központi témák mellett a 24-es csarnok D152-es standján két energiatakarékos, 130 tonnás, myConnect felügyelettel és távdiagnosztikával felszerelt IntElect modell áll a középpontban.

A Sumitomo (SHI) Demag a fejlett és fenntartható, teljesen elektromos fröccsöntő rendszerek "egyablakos" szállítójaként mutatkozik be, és az olasz piacon mutatja be gépállapot-rendszereit. Mind a kompakt IntElect autóipari kiállítási tárgyhoz, mind a többkomponensű IntElect Multi géphez csatlakoztatva a moduláris myConnect platform biztosítja a gép paramétereinek és termelési adatainak folyamatos, bárhonnan történő ellenőrzéséhez szükséges eszközöket. 

A gyártási zavarok minimalizálására és a gyártási ütemterv betartására tervezett, különböző funkciók széles választékát a vállalat dedikált digitalizációs terminálján mutatják be. A látogatók élőben láthatják az IntElect mindkét gyártócellájából rögzített adatokat.

A négynapos rendezvényre több mint 60 000 látogatót várnak, Paolo Zirondoli vezérigazgató kiemeli az olasz piac és az ágazati lehetőségek fontosságát. "A csomagolási és orvosi termékek továbbra is erősen teljesítenek, és a fogyasztási cikkek továbbra is ugyanolyan fontosak, mint valaha. Mindezen iparágakat kiszolgálja a teljesen elektromos IntElect gépsorozatunk. E hatékony gépek iránt továbbra is nagy a kereslet."

Zirondoli hozzáteszi, hogy az ügyfelek egyre inkább keresik a komplett gyártási csomagokat, beleértve a gépeket és az integrált robotikát, arra hivatkozva, hogy "mindent egy kézből" szeretnének.  Megerősíti annak értékét, hogy ma már kifejezetten a fröccsöntőgépekhez tervezett robotikát is lehet beszerezni: "A SAM (Sumitomo (SHI) Demag. Automatizálás. Machine) a mi házon belüli robotsorozatunk. A gyártócellába teljesen integrálva, az ügyfelek mostantól a robot- és anyagmozgatási technológiából álló kis fröccsöntő lábnyomot élvezhetik." Ez lesz a SAM Automation első bemutatója az olasz piacon.

Az ipari szabványosított "IO-Link" kommunikációs rendszerrel intelligens érzékelők és működtetők csatlakoztathatók az automatizálási rendszerhez. Ez azt jelenti, hogy a SAM sorozat teljes mértékben megfelel a jövőbeli Ipar 4.0 és Smart Manufacturing követelményeknek. Ezenkívül a robotok mindegyike tartalmazza a Sumitomo (SHI) Demag myConnect webalapú szoftvermegoldását. Az ügyfelek számára közvetlen hozzáférést biztosít a teljes mértékben hálózatba kapcsolt támogató szolgáltatások széles köréhez, hogy jobban kezelhessék a nem hatékony működést, csökkenthessék a költségeket, optimalizálhassák a teljes tulajdonlási költséget, elháríthassák a hibákat és minimalizálhassák az állásidőt.

A PLAST standján látható egy IntElect 130/520-560, amely egy SAM-C5 fogantyúval ellátott&helyfoglaló  robottal van felszerelve. Az autóipari fogaskerék-bot burkolatát gyártó cella szinkronizált szállítószalaggal rendelkezik. A fröccsöntési folyamat minden eleme a hagyományos teljesen zárt celláknál akár 50 százalékkal kisebb, alacsony magasságú gyártócellába van zárva. "A teljes gépvezérléssel, a teljes mechanikai és szoftveres integrációval, a kezelőszemélyzet védelmét szolgáló védőlappal, valamint a kihúzható ajtókkal párosulva az eredmény egy kompakt gyártócella, amelyet teljes mértékben CE-tanúsítvánnyal szállítanak" - számol be Olaszország vezérigazgatója.

A másik izgalmas kiállítási tárgy egy IntElect többkomponensű fröccsöntőgép. A vállalat ezen a piacon szerzett szakértelmét demonstráló IntElect multi 130/520x520-450h-250v egy második, függőlegesen elhelyezett fröccsöntő egységgel rendelkezik, elektromos forgóasztallal. A kemény és lágy műanyag - ABS és TPE - kombinációjának feldolgozásával a látogatók egy elektronikus joystick vezérlőt láthatnak a gyártás során, számol be Zirondoli. "Történelmileg a fogyasztási cikkek piacán használt többkomponensű gépeket nagy alapterületűre tervezték, hogy a szerszám és az esztergapad helyet kapjon. Az IntElect Multi szerszámterének növelésével a Sumitomo (SHI) Demag csapatának sikerült egy energiahatékony, dinamikus, többkomponensű gépet terveznie, amely még kompaktabb."

Az IntElect szervotechnológiája és párhuzamos funkciója döntő fontosságú a szerszám sima és gyors forgásához az első és a második anyag befecskendezése között. Amellett, hogy biztosítja a  alkatrészek tökéletes pozícionálását a második befecskendezés fogadásához, ez a nagyobb pontosság a korábbi többkomponensű fröccsöntési koncepciókhoz képest jóval rövidebb ciklusidőt eredményez.