A Sumitomo (SHI) Demag vezérigazgatója pozitív jóváhagyást ad a K 2022-nek

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH, Schwaig - november 2022: Gerd Liebig, a Sumitomo (SHI) Demag vezérigazgatója szerint a K 2022 összességében pozitív kiállítás volt. Bár a világ vezető szakvásárának látogatóinak száma 21 százalékkal csökkent 2019-hez képest, a német-japán gépgyártó cég standjánál növekedés volt tapasztalható.

Emellett a vezérigazgató azt állítja, hogy a látogatók minősége jelentősen magasabb volt. Liebig kifejtette: "Ezt a minőségi növekedést annak tulajdonítjuk, hogy csapatunk 20 százalékos növekedést regisztrált a vásárlási döntések számában. K 2022 nagy lépés volt a normalitás felé. Mivel a látogatásokat jó előre beütemeztük, ez lehetővé tette csapatunk számára, hogy tervezzen és sokkal több időt szenteljen a vezető vásárlási döntéshozók támogatására, akik mindannyian eljöttek."

 

A vezérigazgató a Sumitomo (SHI) Demag kiállítási tárgyak átfogó bemutatásával együtt a gyorsan emelkedő energiaárakra hivatkozik a teljesen elektromos fröccsöntőgépek iránti jelentős érdeklődés miatt, mint az örvendetes fejlemények indoklására. "Az új, teljesen elektromos, nagy sebességű fröccsöntőgép, a PAC-E bemutatása nagy vonzerőt jelentett, és az erősségeinkre játszott. Emellett a látogatók nagy érdeklődést mutattak a házon belüli automatizálási SAM robotikai sorozatunk, valamint a myConnect és myAssist intelligens megoldások iránt" - állítja Liebig.

 

Magas arányú döntéshozói kapcsolatfelvételt regisztráltunk, míg a hétvégén és összességében a hétvégén látogató, úgynevezett "futó közönség" aránya viszonylag alacsonynak tűnt. "Az Ázsiából - különösen Kínából és Oroszországból - érkező látogatók mennyisége sokkal jobban kezelhető volt" - mondja a vezérigazgató.

 

"Az ügyfelek egyre inkább hosszú távú, stabil partnereket keresnek a jövőre nézve, és érdeklődnek a vonzó ipari megoldások iránt" - összegez. A vásári rendezvények jövőbeli helyzetére utalva Liebig cáfolta azokat a félelmeket, hogy a látogatószám tovább csökkenhet, ami a gyenge projektkilátásokkal párosul. Ha valami, akkor a látogatók komoly döntéshozók voltak. A kezelhetőbb látogatottság másik előnye a szállítási logisztika érezhető javulása volt, jegyzi meg.

 

A felhasználó iparágakkal kapcsolatos megfigyeléseit megosztva Liebig egy másik különbséget is tett. "Bár jelenleg a gazdasági bizonytalanságok dominálnak, az elektronikai projektek jelenleg nagyon erősek. Szintén jó szinten fut a csomagolási, az orvostechnikai és a fogyasztási cikkek ágazata.  Ezzel szemben az autóipar továbbra is meglehetősen gyenge. A drámai hangulat és a hatalmas bizonytalanság ellenére Liebig nem vonná be a K 2022 előtt prognosztizált fenyegető forgatókönyvbe a gyenge beruházási hajlandóságot illetően. "Bár a hangulat kissé óvatos volt, még mindig vannak új projektek" - állítja

 

A vásári rendezvényekre gyakorolt hatás, amitől az újraéledő koronajárvány félt, szintén elmaradt. "A fertőzések száma kezelhető volt - a standunk személyzetét tekintve négy százalék körüli volt" - számol be Liebig. A napi teszteléssel a vállalat teljes ellenőrzés alatt tartotta a helyzetet.

 

A K 2022 kiállítás másik különleges fénypontja a vállalat 80 000. teljesen elektromos IntElect fröccsöntőgépének átadása volt a Tyco Electronics számára. A korábban hullámvölgyekkel jellemezhető, de következetesen megoldott és a legjobb tanulási tapasztalatnak tekintett partnerséget a most már nagyon elégedett ügyfél a kiállítás barátságos légkörében vette át új gépét, mondja a vezérigazgató.

 

Új COO-korszak

2022. november 1-jei hatállyal új COO-t (Chief Operations Officer) köszöntöttek a Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH vezetőségében. Takaaki Kaneko váltja Shoichi Ohira-t, aki 2019. január 15. óta COO és a vállalatcsoport operatív vezetője.

 

Ohira november közepén visszatér a Sumitomo Heavy Industry műanyagipari gépgyártó részlegéhez Japánba. "A magas termelési hatékonyság és a stabil, magas minőségi szabványok Shoichi Ohira öröksége, amelyet COO-ként hagy maga után" - dicséri Liebig.

 

A Sumitomo (SHI) Demag köszönetet mond Ohira úrnak fáradhatatlan erőfeszítéseiért és a kivételes működési teljesítményért, amelyek mind az ő elkötelezettségét bizonyítják.

 

Az új COO, Kaneko úr bizonyított termelési szakember, aki 27 éve dolgozik a vállalat japán anyavállalatának, a Sumitomo Heavy Industries-nak a fröccsöntőgépekkel foglalkozó részlegénél. Németországban is dolgozott, és ügyvezető igazgató volt Kínában. "A hangsúlyt a termelés hatékonyságának további javítására helyezem a rugalmasság erősítésével és általában a szállítási idők csökkentésével" - mondja Kaneko.