Sumitomo (SHI) Demag megduplázza gépgyártási kapacitását Kínában

A Sumitomo (SHI) Demag China helyi politikai szereplők jelenlétében tartott alapkőletételi ünnepséget Ningbo-i telephelyén, ahol üdvözölték az új, 4000 négyzetméteres gyártócsarnok építésének kezdetét. Pietro Scattarreggia vezérigazgató a Beilun kerület polgármesterének és városi tanácsosainak jelenlétében jelentette be, hogy a nagyobb létesítmény a jövőbeni növekedés útjára lép, 50 új munkahelyet teremt és megduplázza a termelési kapacitást.

A Scattarreggia jelentése szerint az új létesítmény 2022 vége felé kapta meg az engedélyt az építkezés megkezdésére, és a tervek szerint 2023 őszén nyitja meg kapuit, ami egybeesik a vállalatcsoport 25 éves kínai gyártási évfordulójával. A hatalmas piaci potenciált kontextusba helyezve a vezérigazgató megerősítette, hogy az ázsiai piac általában, különösen az autóipar és az elektromobilitás Kínában virágzik. "Miután 2021-ben a vállalat történetének legerősebb teljesítményét tapasztaltuk, majd tavaly a koronavírus okozta politikai korlátozások következtében a gazdaság lassult, a jövőbeli kilátások továbbra is nagyon pozitívak" - erősítette meg Scattarreggia.

A Ningbo-i gyártócsarnok bővítése nemcsak több helyet biztosít a csapatnak, hogy több gépet gyárthasson, hanem a gyártást a nagyobb tonnatartalmú Systec Servo gépekkel is bővíti. "Eddig a gyártásunk az 1000 tonnáig terjedő szorítóerővel rendelkező gépekre korlátozódott. Tekintettel a nagyobb precíziós alkatrészek iránti keresletre, az, hogy a termékportfóliónkat 1500 tonnára tudjuk bővíteni, azt jelenti, hogy drasztikusan le tudjuk rövidíteni a szállítási időt a kínai és ázsiai ügyfelek számára" - számol be Scattarreggia. Mindenekelőtt ezt nevezi meg a bővítés stratégiai indokaként.

A Systec Servo sorozat, amelyet abszolút pontosság, kiváló stabilitás és tartósság jellemez, hibrid meghajtási koncepciójával az autóipar, a háztartási gépek és a fogyasztói alkatrészek gyártói számára nagy teljesítményű és energiatakarékos rendszert kínál. Teljes folyamatintegrációval a nagyobb alkatrészek rugalmas és sokoldalú gyártásához.

A Systec sorozat ideálisan megfelel ezeknek a feldolgozási követelményeknek - jelenti Scattarreggia. E nagyobb és nehezebb gépek gyártásának támogatására a Ningbo-i gyártócsarnokban erősebb darukat telepítenek.

Emellett a Sumitomo (SHI) Demag China továbbra is elkötelezett a gyártás szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése mellett. Egy új, 7000 négyzetméteres napelemes rendszer tavaly szeptemberi telepítése azt jelenti, hogy a létesítmény gyakorlatilag függetlenül tud működni a helyi energiaellátástól, állítja a vezérigazgató.

Az elmúlt években Kínában számos gyártóüzem érezte meg az áramszűkítés hatását. A napenergia-forrással a Ningbo-i létesítményt a jövőben már nem érintik a fejadagok. "Ez nagy jelentőséggel bír a termelés stabilitása szempontjából" - zárja Scattarreggia.