A Sumitomo (SHI) Demag kibővíti az igazgatótanácsot

A Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH ma bejelentette, hogy 2023. július 1-jei hatállyal Christian Maget pénzügyi vezérigazgatóvá történő kinevezésével kibővítette igazgatóságát.

Az Igazgatóság megerősítése érdekében tett lépés lehetővé teszi Gerd Liebig vezérigazgató számára, hogy több időt és figyelmet szenteljen a csoport stratégiai, technológiai és vállalati pozíciójának fejlesztésére és előmozdítására.

Christian Maget 2013-ban csatlakozott a Sumitomo (SHI) Demaghoz, mint kontrolling vezető, majd 2018-ban kinevezték pénzügyi csoportigazgatóvá. Pénzügyi feladatai mellett felügyeli a humán erőforrásokat, a könyvvizsgálatot és az informatikát. A  csoport stratégiai fejlesztésében és nemzetközivé válásában való erőteljes részvétele hozzájárult a vállalat hatékonyságának jelentős növeléséhez. A funkcionális KPI-k, különösen a  bevezetése óriási segítséget jelentett a teljesítmény mérésében és a vállalati döntéshozatal javításában.

Liebig úr a Sumitomo (SHI) Demag üzletágának stratégiailag kulcsfontosságú területeihez igazodó ügyvezetői testület létjogosultságát ismertetve megjegyezte: "Örömmel jelentjük be Christian Maget kinevezését az igazgatótanácsba. Erős elemzői képességei sokoldalú tapasztalatával, pénzügyi érzékével és az ötletek megvalósításának képességével kombinálva igazi értéket jelentettek és jelentenek a jövőben is a Csoport stratégiai irányvonalának kialakításában. Ez az új struktúra biztosítja a bizonyított szakértőkből álló, a konkrét üzleti tevékenységekhez igazodó csapatot."

Christian Maget a pénzügyi igazgatói kinevezéssel kapcsolatban a következőket mondta: "Modern energiatakarékos technológiánk és a fenntarthatóság által alátámasztott vállalati kultúra a mai világban hajtóerő és egyben kötelesség is. Alig várom, hogy ezt új pénzügyi igazgatói feladatkörömben nemzetközi üzleti csapatainkkal és helyi szolgáltató partnereinkkel együtt tovább építsük és bővítsük."