A Sumitomo (SHI) Demag a 80 000. teljesen elektromos gépet adja át az ügyfélnek a K 2022-en

A Sumitomo (SHI) Demag teljesen elektromos IntElect gépsorozatának fontos mérföldkövét jelzi, hogy Gerd Liebig vezérigazgató a K 2022-en átadja a 80 000. modellt a svájci Schaffhausenben (Schaffhausen) működő TE Connectivity régi ügyfél képviselőinek. A gyors és energiatakarékos IntElect 2 S 100/470-110 a magyarországi Esztergomban található gyártóüzemben lesz elhelyezve, ahol az autóipar számára szánt műszaki alkatrészeket fröccsönt majd.

"A 80.000. gépünk átadása a TE Connectivitynek ismét igazolja ügyfeleink szemszögéből termékeink minőségét és az ebből következő hűségüket" - erősítette meg Liebig a rendezvény előtt. "A teljesen elektromos fröccsöntőgépek globális piacvezetőjeként az ügyfelek nagyra értékelik erőforrás-takarékos, energiahatékony és gyors gyártási megoldásainkat. Emellett továbbra is kielégítjük a kis helyigényű integrált gyártócellákkal kapcsolatos igényeiket."

A Sumitomo (SHI) Demag 1986 óta több mint 500 fröccsöntőgépet szállított a TE Connectivitynek a több mint 35 éve tartó együttműködés során.  A csatlakozó és érzékelő termékek specialistájaként a japán-német gépgyártó által a csoport számos európai és nemzetközi  telephelyén telepített géppark több mint fele teljesen elektromos volt.

A mérföldkőnek számító gépet a vállalat türingiai Wiehe-ben található üzeméből szállítják ki. Itt gyártja a Sumitomo (SHI) Demag az elmúlt hat évben a gyártás átállítását követően kizárólagosan a teljesen elektromos meghajtású IntElect sorozatú fröccsöntőgépeit. A Németországban, Japánban és Kínában található telephelyekkel a vállalat azt állítja, hogy világszinten piacvezető a teljesen elektromos fröccsöntőgépek terén. Emellett gépeinek több mint 90 százaléka a megfelelő meghajtással készül.

A TE Connectivity egy globális technológiai vezető vállalat, amelynek székhelye Svájcban található, és erős amerikai örökséggel rendelkezik. A vállalat svájci alapítása 1973-ra nyúlik vissza, amikor Luzernben bejegyezték az AMP (Schweiz) AG nevű értékesítési irodát. Ma a TE Connectivity a csatlakoztatási és érzékelő megoldások széles skáláját tervezi, gyártja és forgalmazza a közlekedés, az ipari alkalmazások, az orvostudomány, az energiaellátás, az adatkommunikáció és a háztartások számára. A vállalat 2021-ben 14,9 milliárd dollár árbevételt ért el, és jelenleg több mint 85 000 embert foglalkoztat, köztük több mint 8000 mérnököt.