Sumitomo (SHI) Demag csatlakozik az R-Cycle közösséghez

A világszerte 80.000 tisztán elektromos gépet üzemeltető Sumitomo (SHI) Demag nagy hangsúlyt fektet a műanyag-feldolgozó iparban a fröccsöntőgépek fenntartható és erőforrás-takarékos üzemeltetésére. A vállalat a japán központú Sumitomo csoport része, amely öt gyártóüzemmel rendelkezik - egy Japánban, kettő Németországban és kettő Kínában. Közel 800 millió eurós gyártási kapacitással. eurós idei forgalmat - a Sumitomo (SHI) Demag világelső a teljesen elektromos fröccsöntőgépek terén, és a műanyag csomagolási alkalmazások, például a vékonyfalú csomagolások és a vödrök terén szerzett komoly szakértelmét az R-Cycle-közösség és az egész iparág rendelkezésére bocsátja.

A Sumitomo (SHI) Demag meggyőződése, hogy a műanyag csomagolás teljes értékláncán belüli széles körű együttműködés fogja a legnagyobb hatást elérni a lineáris körforgásos gazdaságra való átállás érdekében. Továbbá a digitális termékútlevelek használata a mindennapi üzletmenet számos területére kihatással lehet. A digitalizáció kulcsfontosságú a körforgásos gazdaság szempontjából, és képes a szükséges átláthatóságot a lánc különböző folyamatlépéseihez eljuttatni - függetlenül attól, hogy a műanyagok hatékonyabb szortírozhatósága érdekében az újrahasznosítási folyamatban, vagy információhordozóként a különböző gépi és feldolgozási műveletek közötti kommunikációban az Ipar 4.0 alkalmazások keretében.

Christoph Wynands, a Sumitomo (SHI) Demag csomagológépekért felelős termékmenedzsere elmagyarázza: "Az élelmiszeripar vékonyfalú csomagolásainak specialistájaként a gépeinken gyártott termékek többsége PP-ből vagy HDPE-ből készül, és ügyfeleink jelentősen növelni szeretnék termékeik újrahasznosított tartalmát. Ahhoz, hogy ezt gazdaságosan tehessék meg, különösen nagy szükségük van a tiszta újrahasznosított anyagáramokra. Sajnos Európában még mindig hiányoznak a megfelelő engedélyek a gépi úton újrahasznosított poliolefinek széleskörű felhasználásához az élelmiszeriparban. Ennek megfelelően itt szeretnénk támogatást nyújtani, és az R-Cycle-ben fantasztikus lehetőséget látunk arra, hogy a PP és HDPE újrahasznosított áramlatok tisztaságát és minőségét olyan mértékben javítsuk, hogy az ilyen újrahasznosított anyagok felhasználásához szükséges élelmiszeripari engedélyek megszerezhetők legyenek. Itt szeretnénk hozzájárulni az olyan technológiákkal kapcsolatos szakértelmünkhöz, mint az In-Mold-Labelling (IML) és az Injection-Compression-Moulding (ICM), hogy meggyőző alkalmazásokat hozzunk létre, és ezeket az iparágak közötti projektek keretében minden érdekelt fél számára elérhetővé tegyük. Ily módon új ismereteket fogunk generálni, hogy minél több csomagolóanyag-gyártót tudjunk hozzáértő módon tanácsadással ellátni és meggyőzni."

Végül, de nem utolsósorban a Sumitomo (SHI) Demag a digitális termékútlevél-technológiát arra fogja használni, hogy a jövőben részletes átláthatóságot biztosítson gépeinek lábnyomáról. Christoph Wynands kijelentette: "Felülvizsgáljuk és elemezzük a belső értékláncunkat, valamint megvitatjuk a hálózatunkban lévő partnereinkkel és beszállítóinkkal a saját gépeink szénlábnyomát, és javítjuk az ellátási láncot, amikor csak lehetséges és szükséges a szénlábnyom csökkentése érdekében. A fenntartható intézkedések és az ökológiai magatartás sok év óta a DNS-ünk részét képezik. Az ökológiai hatás és a fenntartható szempontok a két legmagasabbra értékelt kritérium a pontozási táblázatainkban, amikor értékeljük és rangsoroljuk az összes új fejlesztésünket. Ezért racionalizáltuk gépportfóliónkat tisztán elektromos fröccsöntőgépekre és hatékony szolgáltatásokra, hogy például támogassuk partnereinket és ügyfeleinket a szűz anyagok felelős felhasználásában, és lehetővé tegyük számukra, hogy növeljék termékeik újrahasznosított tartalmát. Vagy - akár a közeljövőben - felére csökkenthetik csomagolóanyag-gyártásuk energiafogyasztását azzal, hogy a hagyományos hibrid fröccsöntőgépről a tisztán elektromos PAC-E gépünkre váltanak anélkül, hogy egyetlen milliszekundumnyi ciklusidő veszne el."