A Sumitomo (SHI) Demag megerősíti piaci jelenlétét az Egyesült Királyságban és Írországban

A Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery (UK) Ltd (SDUK) - a Sumitomo (SHI) Demag GmbH (Schwaig) százszázalékos tulajdonában lévő leányvállalata - az Egyesült Királyságban és Írországban való piaci jelenlétének megerősítése érdekében számos beruházást hajt végre az Egyesült Királyságban és Írországban folytatott értékesítési tevékenységének további fejlesztése érdekében. Ez magában foglalja az SDUK vezetői csapatának bővítését David Raine igazgatótanácsi taggá történő kinevezésével. Az értékesítés általános felelősségét átvevő Raine, aki 28 éve dolgozik a brit és ír műanyagiparban, többek között a Sumitomo (SHI) Demag, majd egy japán gépgyártó cégnél, 2022. december 1-jén tér vissza a vállalathoz.

2023 végéig David Raine veszi át a Sumitomo (SHI) Demag teljes felelősségét az Egyesült Királyságban és Írországban, Nigel Flowers utódjaként. Az SDUK-ot 20 évig vezető Flowers 20 év után új feladatokat fog ellátni a csoporton belül, mielőtt nyugdíjba vonul. Flower vezetése alatt az SDUK megőrizte pozícióját a Csoport egyik legjobban pozícionált leányvállalataként. "Szeretnénk köszönetet mondani Nigel Flowersnek 20 éves elkötelezettségéért, lojalitásáért és sikeres vezetéséért" - mondta Gerd Liebig, a csoport vezérigazgatója.

"Az SDUK által nyújtott szolgáltatások és képzések a piacon a legszélesebb körben használtak közé tartoznak. Az erős műszaki szakértelemre és tanácsadásra alapozva most szeretnénk bővíteni automatizálási kínálatunkat, és kifejezetten erősíteni szervezetünk jelenlétét az ír piacon" - magyarázza Liebig. "Ezen túlmenően mindkét piacon szeretnénk tovább növelni és megosztani iparági szakértelmünket. A jelenlegi magas energiaárak mellett ez magában foglalja a teljesen elektromos fröccsöntőgépek terén betöltött világelső szerepünk bemutatását is. A műanyagipar tapasztalt és elismert szakértőjeként David Raine az ideális jelölt, aki erős és stabil növekedési kilátásokkal rendelkezik."

A Sumitomo (SHI) Demag 1974 óta van jelen az Egyesült Királyságban. Ma már a fröccsöntőgépek egyik vezető importőrének tekintik, az SDUK leányvállalat megközelítőleg 15 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, és teljes kulcsrakész megoldások szállítására specializálódott. A vállalat széleskörű ügyfélkörét az autóipari, informatikai, csomagolási, elektronikai, gyógyszeripari, élettudományi, építőipari és szabadidős termékek és alkatrészek gyártói alkotják. Jelenleg több mint 1800 fröccsöntőgépet szolgál ki az Egyesült Királyságban és Írországban, és mintegy 400 ügyfél támaszkodik az SDUK csapatára, amely minőségi útmutatást, szervizszolgáltatást és műszaki szakértelmet nyújt.